rss      tw      fb
Keres

Dávid Ibolya: Mi folyik az Ügyészségen?

OS 2010. március 13., szombat 14:42

Miért nem indul vizsgálat az Oktatási Minisztérium Esélyegyegyenlőségi Főigazgatóságának vezetője büntetőügyében történt legutóbbi kiszivárogtatás kapcsán? A Magyar Demokrata Fórum választ vár az Ügyészségtől, hogy mit kívánnak tenni a most már rendszeressé váló kiszivárogtatások megakadályozására és a felelősök megtalálására.

Nem túlzás kijelenteni, hogy az Oktatási Minisztérium Esélyegyegyenlőségi Főigazgatóságának vezetője ellen zajló büntetőügyben valaki vagy valakik, akik egy jegyzőkönyvet jogellenesen kiszivárogtattak – bűncselekmény-gyanús magatartást tanúsítottak. Az említett büntetőügyben a gyanúsított kihallgatása után alig fél órával a kihallgatási jegyzőkönyvet a Budapesti Nyomozó Ügyészség faxgépéről elküldték, majd a jegyzőkönyv nem sokkal ezután egy internetes portálon már olvasható volt. A jegyzőkönyvet valaki vagy valakik arra illetéktelenekhez juttatták el és így a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tették. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ebben az ügyben az Ügyészség semmiféle belső vizsgálatot nem indít – ahogyan azt az Ügyészség szóvivője tegnap közölte.

Miközben az Ügyészség feladata lenne a törvényesség garantálása, addig az ilyen és ehhez hasonló ügyek súlyosan aláássák a jogbiztonságot és az ügyészség pártatlan működésébe vetett bizalmat.

Emlékezetes, hogy nem ez az első olyan ügy, ahol ismeretlen források, vélhetően ügyészségi berkekből folyamatosan nyomozati cselekményekkel összefüggő információkat szivárogtatnak ki. Ez a kiszivárogtatás pedig – emlékezzünk csak az UD Zrt. ügyre – általában mindig egy oldal szempontjai és érdekei mentén történik.

Felvetődik a kérdés, hogy miért nem indul vizsgálat az Oktatási Minisztérium Esélyegyegyenlőségi Főigazgatóságának vezetője büntetőügyében történt legutóbbi kiszivárogtatás kapcsán? A Magyar Demokrata Fórum választ vár az Ügyészségtől, hogy mit kívánnak tenni a most már rendszeressé váló ügyészségi kiszivárogtatások megakadályozására és a felelősök megtalálására.

Dr. Dávid Ibolya
az MDF elnöke
Kiadó: Magyar Demokrata Fórum

Kapcsolódó a Galamusban:
Elszabadult jegyzőkönyvek