rss      tw      fb
Keres

Több megyére figyelmeztetést adtak ki a sűrű köd miatt


MTI 2013. december 31., kedd 18:13

A tartós, sűrű köd miatt több megyére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A veszélyjelzés szerint több megyében már most is figyelmeztetés van érvényben a tartós, sűrű köd miatt. Szerdára tizenkét megyére és a főváros területére is kiadták a köd miatti figyelmeztetést. E szerint Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megye, valamint a főváros területén is arra kell készülni, hogy a sűrű ködben csak néhány száz méteres lehet látástávolság.

A meteorológiai szolgálat kedd este az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: jellemzően az éjszakai és reggeli órákban több helyen - főként a szélvédett, kevésbé felhős helyeken - várható köd, sűrű köd, és napközben tartósabban megmaradhat. Elsősorban éjjel néhol ónos szitálás sem kizárt - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint szerdán többnyire erősen felhős, párás, foltokban ködös idő lesz, csak helyenként szakadozik fel a felhőzet. Északnyugaton, nyugaton kisebb eső előfordulhat. Általában mérsékelt marad a légmozgás, csupán északnyugaton és délkeleten élénkül meg a délkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 2 és plusz 3 Celsius-fok között alakul, de a tartósabban derült tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 3 és plusz 7 fok között várható.