rss      tw      fb
Keres

Kövér: Gyurcsány 2006 októberében összeesküvést szervezett, hogy antidemokratikus puccsot hajthasson végre




Kövér László, az Országgyűlés elnöke újabb KÉSZ-kerekasztalon fejtegetett, és hosszú interjút is adott a Hír24-nek: ismét kiderül belőlük, hol tart érzelmileg és intellektuálisan az ország harmadik közméltósága – ha nem sértő az érzelemre és az intellektusra nézve, hogy Kövér Lászlóval együtt emlegetjük őket.


1. KÉSZ-kerekasztal – Kövér: a baloldal utál mindent, ami nemzeti


Kövér László a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) győri szervezete által szervezett országjáró kerekasztal-beszélgetésen beszélt csütörtökön Kecskeméten. A sorozat címe: „Döntsünk a jövőnkről: Mégse engedj Uram félúton megállni!” Elmondhatjuk, hogy a KÉSZ Kövér László eszmeterjesztésének szervezője, hiszen mint 2013. november 28-ai összefoglalónkban összeszámoltuk, Kövér hat hét alatt akkor már negyedszer vett részt KÉSZ-rendezvényen. És most újra. Kecskeméten, a Református Gimnázium dísztermében, amelyet „zsúfolásig megtöltöttek a résztvevők”, a következőket hozta az érdeklődők tudomására:


Akinek van nemzete, azt a tévéjével nem tudja manipulálni a baloldal


A baloldal utál mindent, ami közösségi, ami nemzeti. „Akinek közösségei vannak, akinek van nemzete, akinek van politikája, ha el is bizonytalanodik néha döntése meghozatalában, van kire támaszkodjon, van kire nézzen”. A baloldal azért nem szereti ezeket az embereket, mert nem lehet őket a tévén és az interneten keresztül manipulálni.



A baloldal a középosztály és a gazdagok ellen uszít


A baloldal „utálja a középosztályt”, uszítanak, amikor gazdagokról beszélnek. „Amikor gazdagokról beszélnek, akkor azokról beszélnek, akiknek munkából valamijük van, és azokat próbálják az irigység és a gyűlölet középpontjába helyezni.” Soha nem azokkal szemben uszítanak, akik valóban haszonélvezői voltak az elmúlt évtizedeknek. Soha nem saját fajtájukkal szemben, soha nem a multikkal szemben, soha nem a nemzetközi tőkével szemben. Ha visszajönnének, az lenne, ami 2010 előtt volt.


[A szerk. megj.: Kövér csak megismételte azt, amit a harcos fideszes „civilek”, a CÖF-ösök kedden elmondtak.]



A bíróságok a függetlenséget a jogtól való függetlenségként értelmezik


Ő már négy évvel korábban is azt mondta, hogy az elszámoltatásnak meg kell történnie, de csakis a jogállami keretek között. Ám az esetek egyik részében „senki nem emlékezik semmire”, a bűncselekmények gyanúját bizonyító iratok pedig eltűntek. A nyomozati szakaszig lezárulnak az ügyek, a „bíróságok azonban a függetlenséget” gyakran a „jogtól való függetlenségként” értelmezik. Nem a politikusoknak lenne dolga a bírósági ügyek elemzése, hanem a bírótársaiknak, erre még nem került sor. „Legyünk türelmesek, várjuk ki a végét, és akkor nézzük meg, hogy hova jutottunk.”



A bukott politikusok a kommunista hagyományokat követve a nemzetközi szervezeteket keresztül támadják a hazát


A nemzetközi támadások mögött az van, hogy a legutóbbi választáson megbukott politikusok „a kommunista hagyományokat” követve a nemzetközi szervezeteket használták fel a hazájuk elleni támadásokhoz. A nemzetközi baloldal pontosan ugyanolyan, mint a magyarországi. Viharos gyorsasággal esik arra a színvonalra, ahol a magyar baloldal mindig is tanyázott.



Nem szabad világba kerültünk, hanem az üzleti világ törvényei közé


Másrész komoly küzdelem zajlik az Európai Unión belül, amelynek színterévé vált Magyarország. Amikor az ország kiszabadult a Szovjetunió keretei közül, „azt hittük, hogy egy szabad világba kerültünk”, de egy „arctalan, személytelen hatalom” jött, ami az üzleti világ törvényei szerint működik. Azért is támadják Magyarországot, mert „kivettünk a vállalkozásaik zsebéből több ezer milliárd forintot, amit az önök zsebéből akartak elvenni”.



Mráz Ágoston Sámuel, a független elemzőintézet független igazgatója a „Magyarország barátai” konferencia fogadásán a Sándor-palotában, Áder és Vizi E. között – MTI/Soós Lajos



A kerekasztal többi résztvevője


Mráz Ágoston, a Nézőpont Intézet igazgatója


Gazdasági kapcsolatépítés folyik Oroszországgal. A Fidesz-KDNP már 2009-től arra készült, hogy a magyar termékeknek piacot szerez, ezért racionális döntés volt a kapcsolatok normalizálása, mert a gazdasági együttműködés érdeke az országnak. De „Magyarország nem lesz Oroszország politikai szövetségese”. Egyébként a „pillanatnyi állapot” szerint a nemzeti oldal szimpatizánsi tábora biztos többséget mutat, de a választást azok fogják eldönteni, akik elmennek szavazni. Orbán Viktor népszerűsége magasabb, mint a Fidesz-KDNP népszerűsége, mert a szimpatizánsok 40-44 százaléka tartja őt a legjobb választásnak a miniszterelnöki posztra. Nincs kormányváltó hangulat, de nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy ez egy „pillanatfelvétel”.



Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője


A devizahitelek felvétele 3-4 millió embernek okozott szinte megoldhatatlan problémát. A családok számára elviselhetetlen terhek kialakulásában nemcsak az árfolyammozgás játszott szerepet, hanem az is, hogy a bankok egyoldalúan megváltoztatták a szerződéseket, és kamatemeléssel megnövelték a törlesztőrészleteket. Ha más fórumon nem sikerült a bajban maradt devizahiteleseknek eredményt elérni, akkor az Országgyűlésnek még foglalkoznia kell a problémával.



Lanczendorfer Erzsébet, a KÉSZ győri szervezetének tiszteletbeli elnöke


A KDNP-s országgyűlési képviselő, a kerekasztal-beszélgetés szervezője és moderátora elmondta, 213. alkalommal rendezik meg a fórumot. A kerekasztal-beszélgetéseket 1997-ben kezdték, és nemcsak a választási időszakban tartanak fórumokat, hanem folyamatosan. Mert a jövőről az tud jól dönteni, aki jól ismeri a múltat, aki nem felejti el a tapasztalatokat, aki beépíti őket a döntésébe.



A hir24.hu/Berecz Valter felvétele


2. Hír24: Kövér-interjú


A hir24.hu portál Nagy József kétrészes interjúját közölte Kövér Lászlóval. Az első rész címe: Utálnám őket? Ez erős kifejezés, a második részé: El lett ez fuserálva. Néhány részlet az interjú első részéből.


A saját magatartásáról


„Utálnám őket? [mármint a liberálisokat és a „kocsikat”] Ez erős kifejezés… viszolygok tőlük… ez nem fanatizmus, pláne nem bigottság… Hanem meggyőződés és felelősségérzet.”



A kommunistákról és a liberálisokról


„A kommunista rendszer fenntartóiból hirtelen „szociáldemokratákká” vedlettek zöme sosem hitt semmiben, s már a kommunista rendszer leszállóágában is csak a karrierért vállalt tisztséget. Az úgynevezett liberálisok pedig mindig is mucsainak tartották azokat, akik nem a széles nagyvilágot tekintik hazájuknak.” „2006-ra az összes idősebb generációhoz tartozó – általunk ismert –, nemzeti elkötelezettségű politikus kiszorult az MSZP-ből.



Gyurcsány a 2006. október 23-ára összeesküvést szervezett, hogy antidemokratikus fordulatot hajthasson végre


„A mélypontot három, Gyurcsány nevével fémjelzett esemény hozta el: a 2004. december ötödikei népszavazáson nemet mondtak a nemzeti összetartozásra, az őszödi beszéddel beismerték, hogy a hatalom mindenáron való megtartása érdekében tudatosan hagyták tönkremenni az országot, valamint 2006. október huszonharmadikára összeesküvést szerveztek… Előre kimódolt akció volt, azzal a céllal, hogy Gyurcsány egy amúgy nem létező jobboldali puccskísérletre hivatkozva antidemokratikus fordulatot hajthasson végre, de legalábbis hosszú időre diszkreditálja a Fideszt. Ennek lehetőségéről tapogatózó jelleggel Gyurcsány folytatott konzultációt az erőszakszervezetek vezetőivel… Ezért nyerte meg, és csak így nyerhette meg – az őszödi beszéd árnyékában is – a budapesti helyhatósági választást. A kalkuláció bejött.



A Fidesz 2006-ban mindvégig az alkotmányos és parlamenti játékszabályokon belül maradt


[Ők nem szervezték meg a jobboldali radikálisokat.] Ha így lett volna, élére álltunk volna az eseményeknek, de mi ezt nem tettük. Végig az alkotmányos és parlamenti játékszabályokon belül maradtunk… A Kossuth téri hangadók környezetében már a beszéd kiszivárgásának estéjén feltűntek a nemzetbiztonsági hivatal emberei, vagyis Gyurcsányék nyilván tudták, mi zajlik, mi készül. Az sem lehet véletlen, hogy pont október huszonharmadikán szakadt el a cérna az addig többé-kevésbé békésen táborozó tüntetőknél, akiket a rendőrök estére épp rányomtak a Fidesz-nagygyűlésről hazaigyekvő tömegre. Ráadásul a tévészékházat is meg lehetett volna védeni. Nem tartom olyan tutyimutyi alaknak a Vasprefektus néven elhíresült rendőrfőkapitányt, hogy politikai utasítás nélkül is hagyta volna elfajulni az eseményeket.”



Kunczéék a kemény mag bábjai voltak


Az első MSZP-SZDSZ-koalíció idején a szabad demokratákat egy háttérbe vonuló mag próbálta meg továbbra is irányítani, melynek tagjai Kuncze Gábort, Szent-Iványit, Kiss Zoltánt és másokat tolták maguk előtt, mert nem fűlött a foguk a piszkos munkához.”



Orbán teljhatalmának a Bajnai okozta káosz az oka


„A Bajnaiéktól örökölt káosz kényszerhelyzetbe hozta a kormányt, és nem volt tartható a korábbi kényelmes döntés-előkészítési tempó. Így óhatatlanul és automatikusan a kormányhoz, illetve a miniszterelnökhöz csúsztak a lényeges ügyek. Idő hiányában még a Fidesz elnöksége sem tudott minden fontos kérdésben állást foglalni. Megszűnt a korábbi intenzív együttgondolkodás, a politika gyors tempójú nagyüzemmé vált, melyben bizonyos stratégiai határon belül mindenki önállóan hozza meg szakterülete döntéseit.”



Brüsszel az internacionalistákból kozmopolitákká lett volt kommunistákat szereti, mert ők nem küzdenek a nemzeti érdekekért


„…már az uniós csatlakozásunk előtt is világossá vált a nyugat számára: könnyebb az internacionalistákból kozmopolitákká lett volt kommunistákkal megegyezni, mint egy nemzeti kormánnyal. Gyurcsányt, Bajnait, Medgyessyt meg a többit úgy tartották számon Európában és Amerikában, mint akikkel könnyű tárgyalni, mert eszükbe sincs küzdeni a nemzeti érdekekért, energiaszolgáltató rendszertől, légitársaságon, repülőtéren, az egészségügy piacán át a termőföldig mindent odaadnak bagóért, egyetlen szempont vezeti őket: a brancs jól járjon. Ráadásul, mivel sem Olli Rehn liberális pénzügyi biztos, sem szocialista elődje pártcsaládjával nem voltunk elvtársi viszonyban, úgy ítélték, ami elnézést Gyurcsány és Bajnai megérdemel, nekünk nem jár.”



Miért harcolnak Brüsszellel?


„Egyrészt, mert jól esik… azért engedtessék meg nekünk: mi is emberek vagyunk. Képmutató, gyarló, önérdekű alakok intézik az unió közös ügyeit – tisztelet a kivételnek. A brüsszeli bürokrácia abból él, hogy egyre nagyobb informális hatalmat alakít ki a tagállamok fölött, miközben ájtatos arccal próbálja előadni diktátumait a soha végig nem beszélt európai értékekre való hivatkozással. Miért kéne másképpen beszélni velük, mint ahogy jól esik?... Világossá kellett tenni az ő számukra és a közvélemény számára is, hogy nem vagyunk ostobák, látjuk, mi zajlik, értjük a játék lényegét, és nem vagyunk hajlandóak megnyúzni a saját fajtánkat. Ha háborúzni akarnak, vegyék tudomásul, áll erő a csatatér másik felén is… A szabadságharcot – szerintem – megnyertük, de legalábbis nem számolták föl a hadállásainkat. A nemzetközi játéktér egy viszonylag kis szereplőjeként felértékelődött a súlyunk, és már legalább tényezők vagyunk.”



Az európai birodalom recseg-ropog


„…nem az a helyzet, hogy miközben a világban béke honolt, a periférián felkel egy mitugrász népség. Hanem recseg-ropog a birodalom, változik minden, a perspektíva hol tágul, hol szűkül. Fennáll számunkra a veszély, hogy a magyar kormány politikája gazdasági és társadalmi téren is követőkre talál. Egyre többen látják úgy, s mondják is ki: itt az ideje, hogy az álliberális dogmák, melyek az elmúlt húsz évben uralták és a tönk szélére juttatták Európát, oda kerüljenek, ahová valók – a szemétdombra.”