rss      tw      fb
Keres

Balog: Megvásárolták a Magyarország ellen lázítókat; Gyurcsánnyal egyelőre a Lipótnál tartunk
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban megrendezett rezsicsökkentési fórum díszvendége volt pénteken. Szerinte a lobbicsoportok megvásárolják azokat, akik aztán az ország ellen lázítanak. Brüsszelben „magyarnak nevezett” képviselők ügyködnek, nem a kormány, hanem Magyarország ellen. Balog öt-hatszáz fős hallgatóságnak beszélt, s arról, amit mondott, a Népszabadság számolt be szombaton.Megfelelő miniszter a megfelelő helyen – MTI/Kallos Bea

– „Az az érdekes dolog, amikor megkérdezik az embert Nyugaton… hogy állítólag nekünk valami rossz hírünk van, mert már nem vagyunk demokratikusak, nálunk már nem tudom, milyen dolgok történnek. Én akkor döbbentem meg, amikor a fiamnak a gimnáziumi osztályának van egy csereosztálya Németországban, egykori kelet-német területeken, és akkor egyszer fölhív engem az igazgató – akkor még államtitkár voltam –, hogy államtitkár úr, ne haragudjon, menne a német osztály Budapestre, de hát Önök nem tudják garantálni a biztonságot, mert ott már az idegeneket megverik az utcán. Na, most azért gondoljanak bele, ilyen híreket terjesztenek rólunk… S akkor én keresem, hogy milyen olyan intézkedést hoztunk, amivel okot adtunk volna erre. Hát ezzel adtunk okot. Azzal adtunk okot, hogy olyan extrahasznokat külföldi vállalatoknak ma már nem engedünk meg, amit korábban megengedtek nekik.”


– „És tudják, ez úgy működik, hogy Brüsszelben sem csak olyan kiváló emberek ülnek, akik a választóik érdekeit képviselik. Ezek a lobbicsoportok megvásárolják azokat, akik aztán az ország ellen lázítanak. És nagyon szomorú látni ezt. Sajnos a sajtónyilvánosság előtt ez nehezen megvédhető, de konkrét személyi kapcsolatok is vannak azok között, akik tisztességtelen dolgokat írnak rólunk, hazugságokat terjesztenek Magyarországról, és azok között, akiknek a haszna az elmúlt időszakban csökkent Magyarországon.”


– „Tehát ilyen értelemben van benne Brüsszel mindebben a dologban, és természetesen azok a baloldali pártok, ugye... Erre is láttunk már példát. Ha belegondolnak, az azért milyen szégyen egy országra, hogy megválasztunk európa parlamenti képviselőket, ezek közé becsúszott néhány szocialista is, kimennek Brüsszelbe, és akkor kiadják Brüsszelben, hogy Magyarország ellen kell készíteni egy jelentést. S akkor ki készíti el az első fogalmazványt? A magyarnak nevezett képviselők.”


– „Szerintem ennél nagyobb szégyen nem tud lenni, mikor valaki a saját országa ellen... És ez valóban így van! Ők azt szokták mondani, hogy ők a kormányt támadják. Ez nem igaz! Magyarországot járatják le mindazzal, ami ott történik. Velük szemben úgy gondolom, hogy nagyon fontos, nagyon fontos, hogy megvédjük mindezeket az eredményeket.”


– „És akkor most fognak látni egy gyönyörű képet, mindenki csukja be a szemét. [A közönség fölnevet, mert a kivetítőn megjelennek baloldali politikusok képei, köztük Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Mesterházy Attila]. Újra itt van a nagy csapat, ahogy látják! Hát akik ööö... Most nem soroljuk föl mindenkinek a nevét, de azért hadd idézzek egy élő klasszikust, azt hiszem, úgy hívják, hogy Szanyi Tibor, aki nem olyan régen még a lista harmadik helyén álló úriemberre [a képen Gyurcsány Ferenc látható] azt mondta, hogy vagy a Lipót, vagy a Csillag. Hát most itt ugye egyelőre a Lipótnál tartunk.”


– „Önök is látták azt a kis bohócot, aki kimosolyog a hátuk mögül, mert most ööö... részben félretéve a tréfát: lehet ezt komolyan venni? Nagyon nehéz komolyan venni azt a tragikomédiát, ami zajlik ezen a területen, még ha meg is próbálnánk. És ha valaki azt mondaná, hogy hát őnekik semmi közük az előző nyolc évhez, hogy ne mondjam, az előző hatvanhoz, akkor azé' azt elég nehéz lenne bebizonyítani.”


– „Tehát az a helyzet, hogy akkor, amikor az intézkedéseinken gúnyolódnak, és azt állítják, hogy majd nekik van egy forgatókönyvük, ahol ezt visszacsinálják, akkor pontosan tudjuk, hogy kiktől kell megvédeni az országot. Ezektől az alakoktól bizony meg kell védeni az országot.”


– „Én egy dolgot látok pozitívumnak ezen a képen [Gyurcsányékra mutat]. Talán emlékeznek rá, mikor ez a szenvedélyes férfi, Ferenc úr, azt mondta a beszédében, hogy hát szenvedély kell a politikában. És akiben nincs elég szenvedély, az üljön föl a gázrezsóra [nevetés].


Gondolkoztam rajta, hogy miért üljön föl a gázrezsóra. Aztán rájöttem, hogy miért mondott gázrezsót. Hiszen ha ma mondjuk bármelyikük felül a gázrezsóra az itt álló urak közül, akkor azt húsz százalékkal olcsóbban teheti meg. Úgyhogy aránylag jó befektetés.” [Nevetés, nagy taps.]