rss      tw      fb
Keres

Valamit elrontottak Fideszék!




Valamit elrontottak és most szükségét érzik a korrekciónak. A Fidesz kevesli a bankoknál a havi kétszeri ingyenes pénzfelvételt és a 150 ezer forintos limitet. Mit rontottak el? Eltértek a saját koncepciójuktól, miszerint minden intézkedésükkel a leggazdagabbaknak kell elsősorban kedvezni. Ugyanis a gazdagok, akiknek havi egy-két milla a jövedelme, nyilván több alkalommal és több pénzt szoktak felvenni. Igaz, lehet bankkártyával is fizetni, de például a zsebből-zsebbe pénzekhez készpénz kell. Az átlagember, akinek átlagos a jövedelme, ezzel a havi 150 ezerrel jól kijönne (nyilván a törvény előkészítői tévedésből csak erre gondoltak). A kispénzű emberek meg csak álmodnak arról, hogy havi 150 ezerből gazdálkodhatnak.


Vagyis: hibáztak a törvény (vagy rendelet?) alkotói, mert ez így nem fér abba a sorba, amelyben az egykulcsos jövedelemadó, a lineáris rezsicsökkentés és hasonló szabályzások találhatók. Hol vagyunk már attól, hogy – legalább pávatáncilag – az egyik gyűlölt multi szlogenjéhez igazodnának, miszerint „a legkisebb is számít”.


Nem! Már jó ideje tudjuk, mindenki annyit ér, amennyit keres, és a legkisebb nem számít… kivéve, mikor az urnákhoz járul. Akkor a legkisebbnek és a legnagyobbnak is egy szavazata van, amit nem lehet az illető értéke szerint súlyozni.


Halljátok, és értitek, legkisebbek?