rss      tw      fb
Keres

Elfogadták Nagykanizsa idei költségvetését


MTI 2014. február 6., csütörtök 17:38

Több mint 10 milliárd forintos főösszeggel fogadta el a nagykanizsai közgyűlés csütörtökön a város idei költségvetését.

A közgyűlés rendkívüli ülésén tárgyalt előterjesztés szerint csaknem 10,4 milliárd forintos kiadási összeggel számol Nagykanizsa önkormányzata. Ebből az összegből a működésre mintegy 7,2 milliárdot fordítanak, s további 3,2 milliárd forintot tesz ki a felhalmozási jellegű kiadás.

A megyei jogú város költségvetése csaknem 8,4 milliárd forintos bevétellel számol, a működésből 6,2 milliárd forint bevételt terveztek, míg a felhalmozási célú bevétel megközelíti a 2,2 milliárd forintot.

A város 2 milliárd forintot meghaladó hiánnyal számol, ebből 1,8 milliárdot a működési és fejlesztési maradványból finanszíroz a költségvetés, mintegy 200 millió forintot pedig hitelből fedez. Ez utóbbi megtérülő hiány, mert a különböző fejlesztések önrészéhez szükséges összegekről van szó - indokolják az elfogadott előterjesztésben.

Szita László, az önkormányzat által megbízott könyvvizsgáló a közgyűlés ülésén elmondta: Nagykanizsa költségvetését a jogszabályi követelményekkel összhangban alkották meg. Közölte azonban, nagyobb hangsúlyt kell fektetnie az önkormányzatnak arra, hogy arányaiban növelje saját bevételeit.