rss      tw      fb
Keres

Jakab Attila „Garantált arcvesztés” című írásához




Mindenben egyetértek, kivéve az utolsó bekezdés néhány mondatát, nevezetesen: „A jelen helyzetben a Mazsihisznek vissza kell dobnia a labdát a minden felelősségvállalást következetesen kerülő miniszterelnöknek. A Mazsihisz közgyűlés várja meg Orbán Viktor konkrét válaszát és ezek ismeretében döntsön. Amennyiben szükséges hívjanak össze egy újabb rendkívüli közgyűlést. A zsidó szervezeteket semmiféle határidő nem szorítja.”


Először is, Orbán Viktor már döntött, ez kiderül a Mazsihisz vezetőinek kérdésére írt válaszából. Tudni kell, hogy soha semmilyen döntést nem von vissza, ez politikai kormányzási alapelv.


Másodszor, van határidő, március 19. Nincs mire várni, nem lesz „konkrét válasz”, „kommunikáció” lesz... időhúzás lesz… majd március 19-én szoboravatásra ébredünk. Na ez előtt kell dönteni a Mazsihisznek a történelemhamisítás ellen, felelősen, az igazság és az elvek alapján, vállalva az összes kommunikációs következményt. Ha Lázár János azt mondta, hogy a jövő héten ad konkrét választ a miniszterelnök, akkor az utolsó határidő a jövő hét legyen. Most mondom, ha nem dönt a Mazsihisz, akkor a kommunikációs válasz és vád az lesz, hogy a Mazsihisz nem döntött... ezért ők döntöttek. Ha a Mazsihisz időben dönt, akkor a miniszterelnöknek még van elvben mérlegelési lehetősége és a döntés felelőssége alól nem lehet kibújni, aztán kommunikáljanak amit akarnak.