rss      tw      fb
Keres

Választás 2014 - Fidesz: választási csalást és hamisítást a szocialistáknál szokás elkövetni


MTI 2014. február 10., hétfő 12:56

A Fidesz szerint Braun Róbert szocialista politikus állításaival ellentétben választási csalást és hamisítást az MSZP-nél szokás elkövetni.

A nagyobbik kormánypárt hétfői közleményében úgy reagált a Braun Róbert sajtótájékoztatóján elhangzottakra: „a szocialisták minden jel szerint hozzáláttak Mesterházy Attila Washingtonban előadott forgatókönyvének eljátszásához”. Az MSZP elnöke ott elmondta, hogy a baloldal érdeke a választás tisztaságának megkérdőjelezése, hogy választási csalást hazudva már előre tudják magyarázni vereségüket - írták.

A választási csalásra és hamisításra példaként a Fidesz a bajai hamisítási botrányt, a fóti időközi választást, a kislétai videót és Simon Gábor vagyonnyilatkozatának meghamisítását említette. „A szocialisták semmit sem változtak, ma is a külhoni magyarok ellen próbálnak hergelni, ahogy régen” - tették hozzá.

Braun Róbert hétfőn arról beszélt: vizsgálatot sürget az MSZP, hogy kiderüljön, ki készítette azt az internetre a múlt héten feltöltött videót, amely a Nemzeti Választási Iroda (NVI) nevével visszaélve buzdítja szavazásra a határon túl élő magyarokat. Az MSZP szerint ugyanis minden jel arra mutat, hogy a film a Fideszé. Az MSZP-s képviselőjelölt úgy fogalmazott: ez az eset újabb jele annak, hogy „a Fidesz a bűncselekménytől sem riad vissza, hogy választási csalással a puccsot, amelyet eltervezett, végrehajtsa”.