rss      tw      fb
Keres

Csak röviden – avagy: mikor tanuljuk már meg végre, hogy érdemes tanulni
Ahogy Fazekas Csaba írja a Sorsok Háza ügyéről, az „idegenrendészeti” ügyről meg a megszállási emlékmű ügyéről: ezek nem „zsidó ügyek”. Ezek a mi ügyeink!


Most igazán leckét kaptunk a magyarországi zsidó szervezetektől: ők képesek összefogni a történelemhamisítás ellen. Olyan szervezetek is részesei e megállapodásnak, amelyek amúgy szelídebb időkben nem igazán értenek egyet egymás nézeteivel és törekvéseivel. A történelem elferdítése, a múlt ilyen-olyan kisajátítása – a kormányváltásról már nem is beszélve – pont olyan helyzetek, amelyekben igazán példát vehetnénk zsidó származású honfitársaink józanságáról és kompromisszumkészségéről! Tanulhatnánk tőlük!


A kompromisszum nem azt jelenti, hogy mindenben egyet kell érteni. Nem azt jelenti, hogy az önálló gondolkodásról le kell mondani. Az eltérő gondolkodásmódok, nézetek és vélemények még erősíthetik is egymást, ha a nagy bajban közös a cél.


Márpedig most igazán van baj is, meg közös cél is. Itt volna végre az ideje meglátni és megtanulni, hogyan kell problémákat kezelni, ha a szükség úgy kívánja.


Gyűlölni, irigykedni ostobaság. Inkább tanuljunk azoktól, akiktől van mit!