rss      tw      fb
Keres

Állampolgári javaslat
Egyszerű, mezei állampolgárként szeretnék javaslatot tenni egy nemrég felmerült problémára. Kiderült, hogy a „Képviselői vagyonnyilatkozati adatlap” mindeddig nélkülöz egy fontos rovatot: nincs hová beírni a gyanús, megmagyarázhatatlan vagy mások orrára kötni nem kívánt pénzeket. Javaslom tehát a fent említett nyomtatvány módosítását, pontosabban kiegészítését egy következő rubrikával: COKI rovat. Ide kéretik bejegyezni mindazon pénzeket, amelyek bűnözésből, vagyis zsarolásból, hatalommal való visszaélésből, megvesztegetésből, egyéb gyanús, kétes illetve kideríthetetlen ügyletekből származnak (eufemisztikusan: „sikerdíj”, „védelmi pénz”) és a képviselő magánvagyonát vagy pártja mutyikasszáját képezik. Ehhez a rovathoz – mint a neve is mutatja – senkinek semmi köze.


Erre a változtatásra a valóság kényszerít minket, hisz a napokban kiderült, hogy egy képviselő az előző életéből származó összeget előbb elfelejtette, majd – megfelelő rovat híján – nem tudta hova beírni. Kételkedni mindebben semmi okunk, hisz bár pedagógusként valóban évszázadokra lett volna szüksége 240 milliócska összekuporgatásához, de ha az előző életében maharadzsa volt, az persze mindjárt más.


Toleráns állampolgárként immár negyed évszázada vagyunk megértőek és elnézőek – ki tudja, miért – ilyen és hasonló kiscsopis szintű hazugságok és mindenekelőtt kitalálóik iránt. Most bizonyára sokunkban felhorgad a kínzó kérdés: meddig nézhet hülyének egy egész országnyi felnőtt, értelmes embert a magát „politikai elit” néven nevező pökhendi, fennhéjázó gyülevész rablóbanda?Major László
kifosztott, becsapott, megalázott,
négyévente szavazás előtt körüludvarolt
állampolgár