rss      tw      fb
Keres

A minister megnyilvánul – fenyegetőleg
Nem tudom, volt-e, van-e, aki úgy gondolta valaha is, hogy Balog minisztert nem lehet elfelejteni, az azonban biztos, hogy elfeledkezni róla nehéz lenne, mindig új és új ötlettel, esettel áll elő, azaz viselt dolgainak tárházát új és új ötletekkel bővíti (hasonlatosan a viccekbeli Mórickához, akinek mindenről AZ jut eszébe (Szőke Nőt már ezért sem, meg különben sem írhatok.)


Nem szívesen dicsekszem, de én már írtam róla: „…idiotizmusról tett tanúságot. Nem kicsit, nagyon, s nem először, valószínűleg nem is utoljára”.


Naná, hogy nem utoljára, a minister úr (minő találó véletlen, ez a „tiszteletes” angol megfelelője) a minap újból s időszerűen elnyilatkozta magát.


Rátesi Margit Galamus-olvasótársam felhívta a figyelmet a lelkész úr elég butácska hivatkozására, amely tkp. nem túlzással nevezhető arcátlannak s egyben gátlástalannak (élcsapatunk két pregnáns ismertetőjegye). Aztán Lánczos Vera a Galamusban AZ ellenzéki médiumot(„Közeget”) elemezte találóan s behatóan, és ő is adózott Balog úr nagyságának.


Még hadd tódítsam a balogiádák lelkes kultiválását.


Balog nyíltan fenyegetőzött, mi másnak lehet fölfogni, hogy kvázi a tiltakozók (sasos arkangyalos emlékmű-ügyben) elsütögetik a puskaporukat, mit fognak szólni, ha a helyzet „fokozódik”? Hát, ezek szerint lehet fokozni? Tudnak még antiszemitább, még arcátlanabb, gátlástalanabb történelemhamisítást is? Arra készülnek? Vagy mire? Balog tud valamit? A műsorban valahogy így hangzott: „…azokat óva inteném, mi lesz, ha még tovább mennek a dolgok, akkor mit fognak majd mondani?” (10:58 körül, de a fölvétel problémásnak tűnik)


„Tovább mennek a dolgok”!?


Tovább? Hova tovább?


És mi lesz, ha az Európai Rabbinikus Központ fülébe jut? Azok vannak annyira ostobák és tájékozatlanok, hogy hülyeségekre hivatkoznak így is. Amivel csak kárt okoznak és muníciót adnak azoknak, akik furt a „hazaáruló” ellenzéket cseszegetik lilán hisztérikus összeesküvés-elméleteikkel, s persze meg-megcélozzák az „idegenszívű” zsidóságot is.


Egyébként jobb lenne az egyleti rabbikat megkérni , legyen kicsit fejlettebb „Sitzfleischük”! Adjanak egy kis nyugalmat ennek a Fidesz-KDNP-től sújtott kis országnak.


Európai rabbik ide vagy oda, mindazonáltal jó lenne tudni mi járt Balog úr fejében. „Fölfokozott habzású” keresztényekkel, mint ő, érdemes csínján bánni, semmi jó nem várható tőlük.