rss      tw      fb
Keres

Vannak dolgok...
Vannak dolgok, amelyek csak ebben az országban történhetnek meg. Esztergom, volt zsinagóga. Azért adták oda az államnak, mert egyetlen magyar állampolgár, aki zsidó vallású volt, nem tért vissza. Azért nem tért vissza, mert a magyar csendőrök teljes támogatásával átadták őket az akkori német fasiszta hadseregnek, akik által – ismerjük a történelmet, Vona úr – elhaláloztak. Szépen fejeztem ki magam.


Önök ebben a volt Zsinagógában tartották kampánygyűlésüket – mit is várhattunk volna Önöktől? De azért egy kicsit örültem is – bár ez nem látszana rajtam –, hogy most Önök voltak belül. Egy kicsit érezhették, milyen lehetett a magyar állampolgároknak, akiknek az volt az egyetlen bűnük, hogy zsidók voltak.


Szóval Vona úr. Itthon sok zsidó polgár van. Mikor az iráni kormánynak táviratokat, gratulációkat küldenek, lehet, hogy terroristáknak, önök akkor elárulják a hazájukat. Elmondom Önnek, ha itt robbantanának, nem válogatnának, lehet, hogy az áldozat az Ön hozzátartozója lenne. Ne kerüljön erre sor. De gondoljon erre.


Bűn az antiszemitizmust kampánycélokra használni. Tudom, az Önök pártjában is vannak zsidók. Ha turkálnánk, az önök családfájában sok Szegedi Csanádot találnánk. Tudja, barátokat keres az ember, a rokonok, azok rokonok maradnak, ha zsidók, akkor is. Nem kívánok önnek rosszat, kívánom, hogy sok ilyen rokona legyen.