rss      tw      fb
Keres

Erő?
...és újabb nagy szavakat találunk Orbán Viktor „évértékelőjében”:


„A sikeres Magyarország feltétele az erő, az életerős állam és a cselekvőképes kormány.”


„Erő”, „életerő”, „cselekvőképes”! Nagy szavak! De milyen nagy szavak.


Nos akkor nézzük:


A 2010-es választás (vagy „forradalom” vagy „rendszerváltás”, vagy amit akartok) előtt az egyik legszembetűnőbb dolog a következő négy évre vonatkozó KONKRÉTUMOK fájdalmas hiánya volt. A lakosságnak még csak egy miniszterelnökjelölti tévévitából se volt alkalma következtetni az ország életét meghatározó tényezőkre. Mert ilyen nem volt!


Viszont jó néhány lebegtetéssel találkozhattunk, például amikor Orbán Viktor olyasmit jelentett be, hogy a tarsolyában lévő csodaszer hatásának köszönhetően „MINDENKI JOBBAN JÁR” majd. Ismételjük meg ezt az egy szót: „M I N D E N K I”! Nem csak az ország egyik (fideszes) fele, hanem MINDENKI! (Csak így zárójelben: Mi lett ebből a dologból?)


Egyetlenegy dolgot sulykoltak viszont akkoriban, ez volt az akkori Jolly Joker:


ELSZÁMOLTATÁS!


Minél nagyobb lesz a támogatottsága a Fidesznek, annál nagyobb lesz az elszámoltatás! És tényleg minden csövön ez az egy varázsszó harsogott. Néha holmi „csontvázakkal” megtűzdelve, amelyek mindenütt a szekrényekből hullanak majd ki!


És erre kiderül, hogy finoman fogalmazva mára ebből az egyetlen konkrétumból se lett semmi! Íme:


„A 2010-es kormányváltás után 1400 ügyben indítottak vizsgálatot kormányzati szervek, ebből kevesebb mint tíz jutott el a bírósági szakig, és mindössze néhány tucat embert vádoltak meg valamilyen visszaéléssel – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke"


Pedig kétharmados ERŐ, kezdetben nyugati, most keleti ÉLETERŐ és már-már túlcsorduló cselekvőképesség adja az életünk sava-borsát immár négy esztendeje!