rss      tw      fb
Keres

ElszámolásElszámolás
„Nekem elsősorban a Jóisten, az általam képviselt közösség és a saját lelkiismeretem felé van elszámolni valóm” – írja Facebook-bejegyzésében a kormánypárti képviselő. Szinte mindegyik kormánypártira vonatkoztatható ez a magatartás, a választói felhatalmazásra, az Istenre való hivatkozás.


Pedig elég lenne az is, ha a képviselő urak a választóiknak számolnának el a négy évvel. Így kiderülne, milyen a lelkiismeretük. Mert milyen a lelkiismerete annak, aki a frakciófegyelmet betartva nyomja az igen gombot, megalázva, és károsítva ezzel sok társadalmi csoportot. Így van ez akkor is, ha valamelyikük egyik-másik intézkedéssel nem értett egyet, ennek hangot is adott vagy a szavazáskor tartózkodott.


A mai Magyarországon szinte nincs olyan társadalmi csoport, amely a négy év alatt ne szenvedett volna el valamilyen kárt és sérelmet. Gondoljunk csak a rendőrökre, a katonákra, a pedagógusokra, a rokkantnyugdíjasokra, az egészségügy dolgozóira, a kisemmizett trafikosokra, a föld nélkül maradt földművesekre, a Közgép-mutyi miatt hoppon maradt és tönkrement vállalkozókra, a felsőoktatásból kiszorított fiatalokra, a végzettek röghöz kötésére, a munkahelyük megszűnésével végkielégítettek visszamenőleges adóztatására, a magánnyugdíjpénztári vagyon „elkobzására”, a becsapott devizahitelesekre, a vörösiszap-károsultakra, a közmunkából élőkre, a minimális segélyből tengődőkre, a munka nélkül maradtak külföldre kényszerülésére stb.


A képviselő urak szembe mernek-e nézni a választóikkal, akiktől nem arra kaptak felhatalmazást, hogy a jelzett társadalmi csoportoktól elvett javakat a tehetősek javára átcsoportosítsák?


A Jóistennek mivel számolnának el? Mert az előbbiek nagy részének törvényesítése Istennek nem tetsző cselekedet. Gyanítom, hogy a jelzett képviselő urak közül sokan nem ismerik Jézus tanításait. Ha pedig ismerik, akkor nem annak szellemében végzik munkájukat. Jézus a szegények pártján állott. Önök pedig az egykulcsos adóval, a különféle „mutyikkal” a gazdagokat támogatják. Pedig Jézus példabeszédben figyelmeztetett: „Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni Isten országába.”A statisztikák szerint hazánk ma a négy és fél millió szegény országa.


A tisztelt kormánypárti képviselő urak a képmutató farizeusok módjára viselkednek. Itt és most akarnak jól élni, Isten országát pedig meghagyják a szegényeknek.


Az alaptörvényükbe foglalták:„Isten a történelem ura”. Ha önök ezt állítják, Istent gyalázzák. Isten nem ura a történelemnek. A keresztény tanítás szerint Isten szabad akaratot adott az embernek. Önök ne akarják Istenre hárítani a történelem során emberek által emberek ellen elkövetett bűnöket! A téveszméiket magvalósítani akarók, a háborús és népellenes bűnöket elkövetők felett földi bíróság ítélkezett.


Isten most a választók kezébe adta a lehetőséget, hogy április 6-án az ellenük vétkezők felett kimondják az ítéletet.