rss      tw      fb
Keres

Rafael Nadal első idei tornagyőzelme

Nadal megnyerte az Abu-Dhabiban rendezett meghívásos bemutatótornát
Nadal-Söderling: 7-6 (3), 7-5

Kétórás kemény meccsen, erős szélben, az első játszmában két labdát mentve (6-5-nél 15-40-re vezetett Robin Söderling) győzte le a svédet.
A második játszmában Söderling 3:2-nél elveszítette az adogatását, de nyomban visszabrékelt, majd mentett három meccslabdát 5-4-nél, de 6-5-nél három ki nem kényszerített hibával veszített. (De nem mindent: az előző fordulóban 6-1, 7-5-re legyőzte Roger Federert, aki így harmadik lett a tornán – a David Ferrerrel játszott a harmadik helyért.)


Forrás: youtube

Nadal győzelem utáni nyilatkozata: „Nagyon fontos számomra ez a győzelem. A Roland Garros óta nem játszottam ezen a szinten. Keményen dolgoztam,  és nagyon jó érzés, így kezdeni a szezont. Volt két nagyon szép mérkőzésem itt, és a mai még ezeknél is jobb volt. Bízom benne, hogy tarzom a színvonalat. Ha így tudok játszani később is, azt hiszem, van esélyem rá, hogy szép dolgokat éljek át idén.”

***

Ha valaki emlékszik még rá, tavaly a madridi, de különösen a párizsi kudarc után nemcsak arról értesültünk, hogy Nadalnak komoly térdsérülései vannak, hanem arról is, hogy családi problémái. Valamit már tavaly április elején, a miami tornán is lehetett sejteni, amikor a Nadal-család mindhárom férfitagja (papa, edző-nagybácsi, és a másik nagybácsi, az egykori Barcelona védő-középpályás Miguel Ángel), teljesen szokatlan módon, végigülte a versenyt, ott drukkolt és szorongott lelátón, eredménytelenül. Nem volt ott viszont a mama. Aztán jött a hír, hogy valóban: Nadal szülei elválnak. Holott 2008-ban, az elképesztő wimbledoni Nadal-Federer-meccsen, amikor Nadal először nyerte meg Wimbledont, papa-mama még ott sírt együtt örömében a lelátón.

Rafael Nadalt egészen biztosan megviselte a dolog. Hogy aztán azóta mi történt, nem tudom, az elmúlt hónapokban lemaradtam a spanyolországi Nadal-pletykákról, mindenesetre ez a videó azt tanúsítja, hogy a családi rend és béke helyreállt, papa-mama-Rafa ismét együtt érkezett meg Abu Dhabiba. Sőt, e szerint a videó szerint a harmónia több mint teljes.

***

Következik: a dohai (Katar) torna, január 4-9 között. A résztvevők.