rss      tw      fb
Keres

5029




A Galamuson lévő keresőbe beírtam a „zsidó” szót. 5029 találat jött ki – 2014-ben!


Valakik ügyesen kitalálták, hogy ezzel az egyetlen varázsszóval minden különösebb fáradozás nélkül igen szép „sikereket” lehet elérni. Jó régóta gondoskodnak róla, hogy ez a szó minél gyakrabban – főleg negatív összefüggésben jelenjen meg, és aztán csak ölbe tett kézzel kell várni, hogy beérjen a termés! Lám MINDENKI ezzel, ha úgy tetszik, velük foglalkozik!


Ebben a nagy kavarásban már olyanok is fontosnak tartják megszólalni, akik pedig az eddigi munkásságuk alapján értelmesebb dolgokra lennének predesztinálva. Vádaskodás, válasz, viszontválasz-vádaskodás váltja egymást, és közben észre se vesszük, hol tartunk!


De főleg azt nem vesszük észre, hogy ez az egész honnan indult!


Már lassan mindenféle betegségre, nyavalyára kitaláltak az okos emberek valamilyen gyógyszert. Egyvalamire évezredek óta nem tud senki gyógymódot: a gyűlöletre! Ha ez valahol felbukkan, ott nehéz újra megtalálni az egyensúlyt. Pedig itt lenne az ideje!


Hogy is mondta Bibó István:


„...nincs zsidókérdés, csak antiszemitizmus; aki zsidókérdésről beszél, az már ezzel is tudva vagy tudattalanul az antiszemitizmus malmára hajtja a vizet.”