rss      tw      fb
Keres

Mai magyar valóság




Mai magyar valóság és választási kampány. Azt hiszem, három vagy négy párt fog bekerülni a Parlamentbe. A Jobbik valószínű. A kormánypárt minden tisztességtelent elkövet, hogy hatalmon maradhasson.


Kampánya jelenleg csak az Összefogásnak van. A kormány most az összes övön aluli ütéseket beviszi, próbál arra koncentrálni, hogy akiket lehet, megvádoljon, nyíltan vagy hátulról. Lemondott képviselőt vettek őrizetbe, azt nem mondom, hogy ártatlan, de mindenképp tisztességtelenül akarják ráutaló magatartással azt sugallni, hogy a párt pénze volt ez. Csak azt nem tudom, hogy akkor miért nem használták. Pénz és hatalom.


Persze a mai kormánynak nem kell ilyen módszereket alkalmazni, mert ők az ezt megelőző időszakban, ellenzékben a Gyurcsány-kormányt akarták megbuktatni, a mostani négy évben meg olyan struktúrát alakítottak ki, amellyel a hatalmukat tudják megtartani.


Fidesz közeli cégek. Tőkefelhalmozás. Felcsúti első ember egy év alatt? Ők így szereznek. Adóemelések: mindannyiunkat érintenek. Bankadó. Mennyit ér a pénzünk? Mi mindannyian fizetünk azért, hogy megnyerjék a választást. Bértapsolás, 800 Ft óránként. Jó pénz? Vajon hol az erkölcs? A látszata? A vezér szereti, ha tapsolnak, miközben beszél? Sokan? Vajon szöveg is kell? Valamire emlékeztet ez bennünket, akik már sokat éltünk. Az elmúlt időkre. Nem az átkosra gondolok, az előtte levőkre. Visszatér? És tehetetlenek vagyunk, nézzük.


Hölgyeim Uraim! Lehet választani, a letűnt idők? Vagy a jövő idők. Én az utóbbit választom.