rss      tw      fb
Keres

Versmaraton – 2014




Az idén is megrendezzük Versmaratonunkat a Kossuth téren, a József Attila-szobornál, annak örömére, hogy a szobor mégis maradt, bár nem az eredeti helyszínen.


Az esemény kezdete 2014. március 14-én 17 óra. Az utolsó vers 15-én 1 óra 5 perckor hangzik el.


A BRFK az Országgyűlés Hivatalától kapott információ alapján, miszerint a helyszín építési terület volt és marad, elutasította a bejelentésünket. Fellebeztünk, ennek eredményeképpen a bíróság helyben hagyta a bejelentésünket. Ezután a rendőrség egyeztetésre hívott minket a technikai akadályok megbeszélésére, mert a terület kordonmentesítésének üteme ismeretlen. Abban állapodtunk meg, hogy a Duna-parton a Cipő-emlékhely északi részén gyülekezünk 16 órától. Ha 17 óráig nem szabadul fel a szobor, a versek lent a parton szólalnak meg, és ott folytatjuk egészen addig, amíg el nem tűnnek a kordonok. Akkor áthelyezzük az eseményt a vágyott helyszínre, József Attila szobrához.


Tehát a Versmaraton nem marad el. Várunk mindenkit, aki szereti, tiszteli József Attilát, a költészetet, várjuk azokat, akik szívesen szavalnak tőle számukra kedves verset, esetleg zenével kötnék össze a szavalatokat, vagy csak hallgatni szeretnék a többieket.