rss      tw      fb
Keres

Március 15. - Harrach: a nemzeti érdekek képviselete alapvető kötelességünk


MTI 2014. március 15., szombat 12:01

Harrach Péter szerint tudomásul kell vennünk, hogy ma Magyarországnak nincs helye, nincs lehetősége az unión kívül, de a nemzeti érdekek képviselete alapvető kötelességünk.

A KDNP alelnöke szombaton Nagymaroson, a nemzeti ünnepen tartott beszédében azt is hangsúlyozta, hogy ennek a képviseletnek keménynek és határozottnak kell lennie.

A térség országgyűlési képviselője a művelődési ház zsúfolásig megtelt nagytermében arra emlékeztetett, hogy a nemzet a múlt, a jelen és a jövő magyarjaiból áll.

Az új magyar alaptörvényből, amely - mint mondta - szerződés a múlt, a jelen és a jövő magyarjai között, azt idézte: büszkék vagyunk országunk megmaradásáért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő hőseinkre. Ez az ünnep ennek a büszkeségnek a megélése - hangoztatta.

Harrach Péter kiemelte: ez a nemzet sokszínű volt, hiszen azok a katonák, akik életüket adták a hazáért, különböző nemzet fiai voltak. De közös volt bennük, hogy ugyanúgy gondolkodtak a hazáról, a nemzetről, a szabadságról - tette hozzá.

Március 15-e üzenete a mának: a haza szeretete, a nemzet egysége és a szabadság szeretete - mondta Harrach Péter, hangsúlyozva, hogy ma, amikor az ország az Európai Unió tagja, másképpen kell a nemzeti függetlenségért küzdeni.

„Tudomásul kell vennünk, hogy ma Magyarországnak nincs helye, nincs lehetősége az unión kívül, de azt is tudomásul kell vennünk, hogy a nemzeti érdekek képviselete alapvető kötelességünk, s ezt egy pillanatra sem lehet elfeledni” - fogalmazott a kereszténydemokrata politikus.