rss      tw      fb
Keres

Meghosszabbították Geréb Ágnes előzetes letartóztatását

MTI 2010. november 8., hétfő 10:59

Meghosszabbította Geréb Ágnes jelenleg felfüggesztett szülész-nőgyógyász szakorvos előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) pénteken - közölte a Fővárosi Bíróság hétfőn az MTI-vel.

A PKKB múlt pénteki döntésével a gyanúsított előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban 2011 január 8-ig hosszabbította meg.

Geréb Ágnest a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályán indult büntetőügy miatt helyezték előzetes letartóztatásba.

A bíróság végzésében megállapította, hogy "a kényszerintézkedés elrendelése óta a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény megalapozott gyanúját alátámasztó bizonyítékok körében változás nem történt, az előzetes letartóztatás fenntartásának okai továbbra is fennállnak".

A PKKB álláspontja szerint az eljárás jelenlegi szakaszában továbbra is megalapozottan lehet tartani attól, hogy a - más hasonló bűncselekmény miatt büntetőeljárás hatálya alatt álló - gyanúsított szabadlábon hagyása esetén tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével, elrejtésével vagy egyéb módon a bizonyítási eljárás eredményességét meghiúsítaná, megnehezítené, illetve újabb, hasonló jellegű, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A végzés nem jogerős.