rss      tw      fb
Keres

Kis magyar néprajz 2014 áprilisában
Vannak a magyarnál magyarabb magyarok, akik tagjai a magyarok világnemzetének, akik turulban születtek, akiknek piros pötty van a fenekükön, akik meccset akarnak látni szotyolahéjat köpködve, közben csendes belenyugvással, cinkosan összekacsintva hallgatják a fülüknek oly kedves, igazi, magyar „Indul a vonat…” kezdetű nemzeti opust (természetesen a keresztényi szeretet nevében) és ezért skandálják: építsünk stadionokat, ezeret. Számuk kb. 2 millió.


Van egy másik csoport, ők is a magyarnál magyarabb magyarok, ők is tagjai a magyarok világnemzetének, ők is turulban születtek, nekik is piros pötty van a fenekükön, de ők lámpaoszlopok gyártásában, felállításában látják a nemzet felemelkedésének zálogát, természetesen ők is a keresztényi szeretetre hivatkozva. Számuk 1 millió körüli.


És vannak a többiek, a nem magyar magyarok. Számuk 5 millió, köztük 3 millió olyan ember, akikkel nincs mit tenni, akiket le kell írni, Bogár László (a Károli Gáspár Református Egyetem docense, az Echo Tv által igen tisztelt, mérvadó, nagyon okos közgazdász) szerint.


A nem magyar magyarok a várható konszolidáció jegyében azon izgulhatnak, hogy lesz-e elég piros filctoll a nemzeti boltokban.