rss      tw      fb
Keres

Emlékmű
Ahogy múlnak az évek – immár 24 év eltelt, amióta véget ért az a bizonyos 40 év –, mind több olyan fiatal él az országban, akinek fogalma sincs róla, mi az a „szocializmus”. Egyre kevesebben vannak, akik még tanultak a marxizmusról, a mostani fiataloknak egyre nehezebb megmagyarázni, miért kell nekik a „komcsikat” utálniuk. Mi hát a teendő, töprenghetett Orbán vezér, mit tegyünk, hogy a „komcsik” elleni gyűlöletet lankadatlanul fenntarthassuk. Enélkül ugyanis elveszítjük egyetlen muníciónkat, amit ellenfeleink ellen felhasználhatunk. Hiába aggatjuk ellenfeleinkre a kommunista bélyeget, ha nem lesz senki, akit ezzel hatékonyan uszítani tudunk. De ha mi a Horthy-korszakot valami sosem volt mesevilágként tudjuk feltüntetni, akkor mondhatjuk, hogy a német megszállók és az őket követő „rohadt kommunisták” ezt a mesevilágot rombolták szét, és ezért kell őket gyűlölnünk!


Gyorsan belevették hát alaptörvényük idióta preambulumába, hogy a német megszállással Magyarország elvesztette önrendelkezési jogát, amit aztán a kommunista uralom követett, így azok az évek kiestek a történelemből. És a Vezér kiagyalt egy megszállási emlékműnek nevezett szörnyszülöttet, amire persze rögtön ugrottak az értelmes történészek, és történelemhamisítást kiáltottak.


Ha tüzetesebben megvizsgáljuk az emlékmű tervét, és látjuk azt az akarnokságot, ahogy Orbán ezt az egészet végigerőszakolja, egyből világossá válik a dolog. Ez nem más, mint Orbán önigazolása őrült gondolataira és tetteire. Gábriel arkangyal itt Orbán naiv, tiszta lelke, amit birodalmi sasként támadó démonai akarnak leigázni. Amit tesz, nem ő teszi, ő kiszolgáltatott a démonainak, azok vezérlik gondolatait és tetteit.


Ami tehát a Szabadság téren épül, az Orbán Viktor megszállottsági emlékműve, amely ércnél maradandóbban hirdeti az utókornak, hogy volt egy olyan korszak Magyarországon, amelyet az irracionalitás uralt.