rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. november 10.

Bolgár György kérdései a 2010. november 10-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor ígéreteihez képest a kormány nemcsak három, hanem további két évre is kivetné az extra adókat. Ráadásul anélkül hogy bejelentette volna. A szándékot a 2013-14-es meghosszabbításra a Költségvetési Tanács elnöke fedezte fel a sorok között. Senki nem tudott róla. Miféle gazdaságpolitika ez?

Másik témánk, hogy nagy zűrzavar után fogadták csak el a parlamentben az Alkotmánybíróság jogkörét szűkítő alkotmánymódosítást, miután először egy szavazat hiányzott a kétharmadhoz, utána viszont jelentkezett négy fideszes képviselő hogy elromlott a szavazógépük. Lám micsoda véletlenek vannak.

Mi a véleményük ezenkívül Orbán Viktor rendkívül érdekes interjújáról amely a Frankfurter Zeitungban jelent meg és amelynek címe a következő: A külföldnek kalapot kellene emelnie Magyarország előtt. És hogy miért kéne kalapot emelni? Íme. Magyarország két egymást követő kormánya egy éven belül az alábbi határozatokat hajtotta végre. A nyugdíjasok elveszítettek egyhavi járandóságot, az áfa húszról huszonöt százalékra emelkedett, a nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre nőtt, az államháztartás kiadási oldalát pedig erőteljesen lefaragták. Ezek a lépések összességében többet tesznek ki, mint amire bármely más európai ország vállalkozott. Mégpedig sztrájkok és tiltakozások nélkül. Tulajdonképpen ezért kijárna hogy a külföld kalapot emeljen. Jelentette ki Orbán Viktor a német lapnak. Tudják melyik volt az a két kormány? A Gyurcsány és a Bajnai. Itthon nem kéne kalapot emelni?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Gyurcsány Ferenc azt javasolta az egyszerűség kedvéért, Orbán Viktor alkosson törvényt arról, hogy ő, mármint Gyurcsány bűnös. Lehet hogy megteszi? Gyurcsány egyébként egy fórumon azt mondta, egy dolog érdekli, a 89-es demokraták széles ütőképes pártjának megszervezése. Ezek szerint mégiscsak pártalapításban gondolkodik és sikerülhet neki?

Végül beszéljük meg hogy a kereszténydemokrata oktatási államtitkár, Hoffmann Rózsa visszaüzent az őt kritizáló fideszes Pokorni Zoltánnak, hogy nem a nyilvánosság előtt kéne bírálni. Kinek lesz igaza?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!