rss      tw      fb
Keres

Angol bajnokság: hírek, híresztelések

1. Az angol bajnokságban a jelenleg utolsó helyen álló Portsmouth teljes csapatát felkínálták eladásra a The Daily Star szerint. A régóta anyagi nehézségekkel küszködő klub újfent nem fizette ki első csapatának játékosait a múlt hónapban. A lap szerint a Portsmouth ifjúsági csapatát is eladásra kínálja.


2. A Manchester City újabb beszerzése: „Manszur sejk, a City pénzeszsák tulajdonosa zöld lámpát adott az új nagyfőnöknek, Roberto Mancininek, hogy újabb 100 millió fontot kiszórjon a januári átigazolási időszakban” – írja a The Sun. Az első biztosnak látszó igazolás a most felszabadult 33 éves Inter-középpályás, Patrick Vieira. Tegnap Jose Mourinho elköszönt tőle, amikor azt mondta: „Külön szeretném megemlíteni Vieirát, aki minden bizonnyal ma játszott velünk utoljára… A klub úgy döntött, nem újítja meg a szerződését, és elfogadja valamelyik másik klub ajánlatát. Hiányozni fog.” Vieira ma érkezik Manchesterbe. Mancini állítólag heti 140 ezer fontos fizetést ajánlott neki.

Patrick Vieira - Wikipedia

3. A The Mirror úgy tudja, Ryan Babelt „akarata ellenére” elküldik a Liverpooltól. Tegnap este állítólag a Birmingham tett több mint tízmilliós ajánlatot Babelért.

4. Gary Neville (34) visszavonul a szezon végén, és a Manchester United sem tesz újabb ajánlatot neki, miután a szerződése is lejár, írja a The Sun. Veterán kollégáinak, Paul Scholesnak és Ryan Giggsnek újabb egyéves szerződést ajánl a klub. Tizennyolc éves karrierje során Neville 583 bajnoki meccsen játszott.

5. Arsene Wenger, az Arsenal szakvezetője kilencmilliós ajánlatot tesz a West Ham csatárára, Carlton Cole-ra, ha Nicklas Bendtner pénteki orvosi vizsgálatán ismét azt állapítják meg, hogy a dán csatárnak újabb kéthónapos pihenésre van szüksége. Bendtner már tizennégy meccset kihagyott lágyéksérülése miatt, Robin van Persie pedig valószínűleg egyáltalán nem játszhat már ebben a szezonban.

6. A Manchester United hátvédje, Nemanja Vidic tagadta, hogy összezördült volna Sir Alex Fergusonnal, és a Real Madridba készülne. „Nem boldogtalan vagyok az Old Traffordon – sérült vagyok”, mondta, és hozzátette: „Mindenki tudja a klubnál, hogy ragyogóan megértjük egymást Fergusonnal.” A Daily Mirror ezzel szemben úgy tudja, biztos Vidic nyári távozása, és a United már több játékost is kinézett a hátvéd pótlására: a Palermo 20 éves középhátvédjét, Simon Kjaert, a Juventusból a 25 éves Georgio Chiellinit és a Boltonból a 24 éves Gary Cahillt.

7. A Liverpool gyéren foglalkoztatott védője, Andrea Dossena ügynöke bejelentette, hogy gyakorlatilag véglegesítették a játékos szerződését a Napolival.

8. Fernando Torres, a Liverpool spanyol csatára napi ötórás extraedzést végez a The Sun szerint, hogy hosszú ideig tartó sérülései után visszanyerje a teljesítőképességét.


Ajánlja az írást másoknak is!