rss      tw      fb
Keres

Vb-2014 - Elefántcsontpart hátrányból fordítva nyert Japán ellen


MTI 2014. június 15., vasárnap 4:59

Elefántcsontpart válogatottja szombaton hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte Japán csapatát a brazíliai labdarúgó-világbajnokság C csoportjának nyitófordulójában.

Az ázsiaiak Honda Keiszuke révén váratlanul vezetést szereztek a 15. percben, de Elefántcsontpart Wilfried Bony fejesével a 64. percben egyenlített, majd két perccel később Gervinho fejesgóljával a győzelmet is kivívta.

Az afrikai gárda csütörtökön az első fordulóban szintén diadalmaskodott Kolumbiával, míg Japán a hozzá hasonlóan vesztes Görögországgal találkozik a második körben.

C csoport, 1. forduló:

Elefántcsontpart-Japán 2-1 (0-1)

--------------------------------

Recife, Pernambuco Aréna, 46 000 néző, v.: Enrique Osses (chilei)

gólszerzők: Bony (64.), Gervinho (66.), illetve Honda (15.)

sárga lap: Bamba (54.), Zokora (58.), illetve Josida (23.), Morisige (64.)

Elefántcsontpart:

-----------------

Boubacar Barry - Serge Aurier, Souleyman Bamba, Arthur Boka (Constant Djakpa, 75.) - Didier Zokora, Cheick Tiote, Yaya Toure, Serey Die (Didier Drogba, 62.) - Salomon Kalou, Gervinho, Wilfried Bony (Didier Ya Konan, 78.)

Japán:

------

Kavasima Eidzsi - Uchida Acuto, Josida Maja, Nagatomo Juto, Morisige Maszato - Haszebe Makoto (Endo Jaszuhito, 54.), Jamagucsi Hotaru, Honda Keiszuke, Kagava Sindzsi (Kakitani Joicsiro, 86.) - Oszako Juja (Okubo Josito, 68.), Okazaki Sindzsi

I. félidő:

----------

16. perc: balról kapott labdát a 16-os vonalán Honda, aki az átvétellel becsapta Yaya Tourét, majd 14 méterről a rövid felső sarokba bombázott (0-1).

II. félidő:

-----------

64. perc: Aurier adott középre jobbról, a középen érkező Bony pedig 7 méterről előrevetődve a jobb alsó sarokba csúsztatott (1-1).

66. perc: ismét Aurier csavarta a labdát középre jobbról, ezúttal pedig az ötös vonalán álló Gervinho fejelte a labdát a rövid sarokba (2-1).

Az afrikaiak nagy elánnal kezdték a mérkőzést, mégis az első negyedóra végén a japánok szereztek vezetést az első valamire való helyzetükből. Ezt követően is Elefántcsontpart irányította a játékot, sorra vezette akcióit, úgy tűnt, csak idő kérdése, mikor egyenlít, azonban a szünetig nem sikerült betalálnia az önfeláldozóan védekező japánok kapujába.

A narancsmezes gárda nem tudta átmenteni lendületét a folytatásra, így viszonylag eseménytelenül telt a második félidő eleje, aztán ahogy beállt csereként Didier Drogba, azonnal megélénkült az Elefántok játéka és két perc alatt megfordították az eredményt. Ezt követően visszaesett a színvonal és az iram is, az ázsiai gárda nem tudott újítani, így riválisa biztosan őrizte meg minimális előnyét a lefújásig.