rss      tw      fb
Keres

Vb-2014 - Brazília nem bírt Mexikóval


MTI 2014. június 17., kedd 23:08

A házigazda brazil válogatott nagy iramú, változatos mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott kedden Mexikó csapatával a labdarúgó-világbajnokság A csoportjának 2. fordulójában.

A csoport, 2. forduló:

Brazília-Mexikó 0-0

-------------------

Fortaleza, Castelao Stadion, 60 ezer néző, v.: Cuneyt Cakir (török)

sárga lap: Ramires (45.), Thiago Silva (80.), illetve Aguilar (59.), Vázquez (64.)

Brazília:

---------

Julio César - Daniel Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Paulinho, Ramires (Bernard, a szünetben), Luiz Gustavo, Oscar (Willian, 84.) - Fred (Jo, 68.), Neymar

Mexikó:

-------

Guillermo Ochoa - Miguel Layún, Francisco Rodríguez, Rafael Marquez, Héctor Moreno - Paul Aguilar, Héctor Herrera (Marco Fabian, 76.), Andrés Guardado, José Juan Vázquez - Giovani Dos Santos (Raul Jiménez, 84.), Oribe Peralta (Javier Hernández, 73.)

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, ám az első negyedórában a kapuk helyett inkább a játékosok testi épsége forgott veszélyben. A folytatásban a brazilok átvették a mérkőzés irányítását, a szervezett mexikói védelmet azonban csak ritkán tudták átjátszani, s ha ez sikerült, akkor Ochoa kapus védett bravúrral. A mexikóiak erejéből kevés támadásra futotta, igaz, távolról többször is veszélyesen kísérleteztek.

A második félidő elején a hazaiak hibáztak el egy ígéretes helyzetet, ám ezt követően a mexikóiak akarata érvényesült, s több támadásukat is veszélyes, a kaput csak kevéssel elkerülő lövéssel zárták. A félidő közepére ismét magára talált a brazil együttes, így kifejezetten lüktető iramú, változatos játék folyt a pályán. A hazaiak több nagy helyzetet is ki tudtak alakítani, gólt azonban nem szereztek, de a mexikóiak ellentámadásai is komoly veszélyt hordoztak magukban. A hajrában „szétszakadt” a pálya, mindkét oldalon felváltva futottak a veszélyes akciók, gólt azonban egyik csapat sem tudott szerezni, így mindkét gárda 4 ponttal várja az utolsó fordulót.