rss      tw      fb
Keres

Vb-2014 - Brazil győzelem és csoportelsőség


MTI 2014. június 24., kedd 0:20

A hazai válogatott 4-1-es győzelmet aratott hétfőn a kameruni csapat felett a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon, ezzel az élen végzett az A csoportban.

A dél-amerikaiak jobb gólkülönbségükkel lettek csoportelsők, a legjobb 16 között szombaton Chile vár rájuk.

A brazilok 100. vb-meccsének legjobbja Neymar volt, aki a mostani torna 100. góljával a 17. percben szerzett vezetést, majd - Joel Matip egyenlítését követően - a 35. percben ismét előnyhöz juttatta csapatát. Ez utóbbival - a negyedik találatával - a góllövőlista élére ugrott. A második félidőben még Fred és Fernandinho talált a kapuba.

A csoport, 3. forduló:

Brazília-Kamerun 4-1 (2-1)

--------------------------

Brazíliaváros, Mané Garrincha Nemzeti Stadion, 68 748 néző, v.: Jonas Eriksson (svéd)

gólszerzők: Neymar (17., 35.), Fred (49.), Fernandinho (84.), illetve Matip (26.)

sárga lap: Enoh (11.), Salli (75.), Mbia (80.)

Brazília:

---------

Julio Cesar - Daniel Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Paulinho (Fernandinho, a szünetben), Luiz Gustavo, Oscar - Hulk (Ramires, 63.), Fred, Neymar (Willian, 71.)

Kamerun:

--------

Charles Itandje - Allan Nyom, Nicholas Nkoulou, Joel Matip, Henri Bedimo - Stephane Mbia, Landry Nguemo, Enoh Eyong - Eric Choupo-Moting (Jean Makoun, 81.), Vincent Aboubakar (Pierre Webo, 72.), Benjamin Moukandjo (Edgar Salli, 58.)

I. félidő:

-----------

17. perc: Luiz Gustavo adott pontosan középre balról az oldalvonaltól, Neymar 12 méterről passzolt elegánsan a kapu bal oldalába (1-0).

26. perc: Nyom cselezgetett a brazil 16-os bal oldalán, majd középre lőtte a labdát, Matip üresen maradt, így senkitől sem zavartatva passzolt a kapuba (1-1).

35. perc: Neymar fejezett be góllal egy szólót, balról cselezte magát befelé, aztán 17 méterről az elvetődő kapus mellett a kameruni kapu közepébe lőtt (2-1).

II. félidő:

-----------

49. perc: egymást követő brazil próbálkozások után David Luiz balról ívelt középre, Fred közelről fejelt a kapuba (3-1).

84. perc: rövidpasszos támadás végén Oscartól kapta vissza a labdát Fernandinho, aki jobbal a bal alsó sarokba pöckölt (4-1).

Nagyon bekezdtek a brazilok a 100. világbajnoki mérkőzésükön, de pár perc elteltével a magára találó kameruni csapatnak is akadtak helyzetei. Az első pontos támadásából mégis a hazai szurkolók által fergetegesen buzdított brazil válogatott szerzett gólt Neymar elegáns mozdulata nyomán. Ez volt a világbajnokság 100. találata. Nem roppantak azonban össze a kameruniak, továbbra is veszélyesen támadtak, ennek pedig szűk tíz percen belül meg is lett az eredménye. Hátul bizonytalannak tűntek a brazilok, de elöl a góllövőlista élére ugró Neymar tarthatatlan volt, neki köszönhetően vonultak a hazaiak előnnyel pihenőre az öltözőbe.

Közvetlenül a szünet után nagy tempót diktáltak a brazilok, nyomást gyakoroltak a kameruni kapura, s hamar növelték előnyüket. Ezután viszont egy darabig inkább a mezőnyben folyt a játék, a kameruniak nem tudtak, a brazilok pedig már nem annyira akartak támadni. Végül egy „brazilos” támadásból mégis született egy újabb hazai gól, ezzel biztossá vált a hazaiak csoportgyőzelme.