rss      tw      fb
Keres

Vb-2014 - Nem bírt egymással Costa Rica és Anglia


MTI 2014. június 24., kedd 20:09

A továbbjutását már korábban bebiztosító Costa Rica gól nélküli döntetlent játszott a biztos kieső Angliával a brazíliai labdarúgó-világbajnokság D csoportjának keddi harmadik fordulójában.

A közép-amerikaiak veretlenül, hét ponttal és csoportelsőként kerültek a legjobb 16 közé, történetük során másodszor, először 1990-ben szerepeltek a nyolcaddöntőben. Az angolok nyeretlenül, egy ponttal zárták a csoportkört és a tornát.

A 16 között Costa Rica ellenfele a C csoport második helyezettje lesz.

D csoport, 3. forduló:

Costa Rica-Anglia 0-0

---------------------

Belo Horizonte, 50 ezer néző, v: Djamel Haimoudi (algériai)

sárga lap: González (60.), illetve Barkley (53.), Lallana (57.)

Costa Rica:

-----------

Keylor Navas - Cristian Gamboa, Giancarlo González, Óscar Duarte, Junior Díaz, Roy Miller - Yeltsin Tejeda, Celso Borges (Michael Barrantes, 78.) - Bryan Ruiz - Joel Campbell (Marcos Urena, 65.), Randall Brenes (Christian Bolanos, 59.)

Anglia:

-------

Fraser Forster - Phil Jones, Gary Cahill, Chris Smalling, Luke Shaw - James Milner (Wayne Rooney, 76.), Frank Lampard, Jack Wilshere (Steven Gerrard, 73.), Ross Barkley, Adam Lallana (Raheem Sterling, 62.) - Daniel Sturridge

Közepes iramban kezdődött a tét nélküli mérkőzés, ugyanakkor a kevésbé lüktető tempó ellenére mindkét csapat becsülettel próbált támadni, ennek megfelelően szép számmal adódtak lehetőségek a kapuk előtt. A félidő felénél Borges szabadrúgásból a felső lécet találta telibe, ezután megélénkült az angolok játéka, s sorra dolgozták ki a kisebb-nagyobb helyzeteket. Betalálniuk ugyanakkor nem sikerült, sőt, a játékrész hajrájában a Costa Rica-iak veszélyeztettek, gólt azonban ezúttal sem láthatott az 50 ezer fős közönség.

Fordulás után nem változott a játék képe, a közép-amerikai együttes nem erőltette túlságosan a támadásokat, inkább az angolok próbálkoztak, de a befejezésbe rendre hiba csúszott. A Costa Rica-i védelem jól tette a dolgát, amikor hibázott, akkor pedig a szigetországi csapat játékosai választottak rossz megoldásokat. A nézők az utolsó percekben kifütyülték a játékosokat, akik nem igazán közönségszórakoztató játékkal „tudták le” ezt a találkozót.