rss      tw      fb
Keres

Eddig 50 milliót folyósítottak a Széchenyi Forgóeszközhitel Program keretében

MTI 2010. november 23., kedd 11:07

A Széchenyi Forgóeszközhitel Program augusztus 2-i indulása óta több mint 800 millió forintnyi hitelkérelmet fogadott be a program keretében a Magyarországi Volksbank Zrt., a befogadott kérelmek száma 70, a pénzintézet mintegy 50 millió forintot folyósított a vállalkozásoknak - közölte a Volksbank kedden.

A közlemény szerint további 20 millió forint folyósítása már folyamatban van.

A Volksbank Zrt. 2004 júliusa óta résztvevője a Széchenyi Kártya Hitelprogramnak. Idén augusztusban elsőként csatlakozott az kiterjesztett Széchenyi Kártya programhoz, majd elsőként kötött a termékre vonatkozó együttműködési megállapodást a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-vel.

A Széchenyi Forgóeszközhitel a kiterjesztett Széchenyi Kártya Program első új eleme. Célja, hogy a kisvállalkozások, egyéni vállalkozók egyszerűsített eljárással jussanak számlával igazolt forgóeszköz-finanszírozáshoz. A konstrukció előnye, hogy 12 hónaptól akár 36 hónapig tartó futamideje és havi lineáris törlesztése miatt alkalmas a felvett forgóeszközhitel fokozatos visszafizetésére. A hitelhez ráadásul rendelkezésre tartási és türelmi idő is igénybe vehető.

A Volksbank Zrt. tapasztalatai szerint jellemzően a 300 millió forintnál kisebb árbevételű vállalkozások igénylik a Széchenyi forgóeszközhitelt. A cégek profil szerinti összetétele rendkívül vegyes: a műanyag-, fém- és élelmiszer-ipari gyártók, a számítógép-, élelmiszer- és ruházati kis- és nagykereskedők, valamint a legkülönfélébb szolgáltatók egyaránt megtalálhatóak a hitelkérelmet benyújtók között. A bank szerint e vállalati kör kifejezetten jó adós, többségük Széchenyi Kártyával is rendelkezik, kapcsolatuk a bankszférával problémamentes, a hitel felvételével pedig vállalkozásuk bővülését tervezik, így az árbevétel növekedésével javul adósságszolgálati képességük.