rss      tw      fb
Keres

Ad usum delphini




A trónörökös levelet írt az internetes portálnak és kifejezte óhaját, hogy csak neki tetsző – ad usum delphini – tartalmakat közöljenek. Ő maga nem kíván az írások tárgya, motívuma lenni: „mindaddig, míg esetlegesen közszereplővé nem válok, vagy ráutaló magatartást tanúsítok, ne közöljenek velem foglalkozó cikket. Semmilyen, erre Önöket feljogosító szerepkört vagy tisztséget nem töltök be, feladatot nem látok el”.


A királyi család tagjai olvasnak, s ha nem tetszik, amit olvasnak, meg is írják. Így tett a királykisasszony is, akinek nem tetszett volt tanára posztja a facebookon. „Tanárúr, hamár nincs tekintettel volt tanítványaira, és itt most nem arra gondolok, hogy milyen politikai nézetei vannak, hanem hogy egyvolt tanítványainak szülőjét gúnyolja, akkor legalább olyan cikket és gúnyt postoljon, ami egy színvonalasabb és hitelesebbb médiumtól való, amin nem látszik kilóméterekről, hogy koholmány...” (Betűhív idézet)


A trónörökös stílusa ennél csiszoltabb, jogi tanulmányokat sejtet, s a helyesírási szoftverrel sem folytat magánháborút.


A trónörökös haragját egyébként annak a fotónak a kommentárja váltotta ki, amelyen ő látható a futball-világbajnokság döntőjén a Maracana Stadion díszpáholyában édesapja, valamint a világ közép- és nagyhatalmainak kormány- és államfői társaságában. Akik, mint látható a képen, mind a retyerutyájuk nélkül érkeztek. És nem azért, mert nincsen nekik. Csak a magyar kormányfő – kinek családszeretete csak Nurszultan Nazarbajevéhoz vagy Gurbanguly Berdimukhammedowéhoz hasonlítható – jelent meg egyszülött fia és trónjának méltó örököse társaságában.



A kép forrása további mémekkel: http:/mingili.tumblr.com (néhányszor lapozni kell a lap alján található 'Older' gombbal)

Az internetes portál azt válaszolta a levélre, hogy szoktak ők állampolgárokról is cikkeket írni. Tegyék bátran, a felségsértésről szóló törvény még csak előkészítő szakaszában van.