rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. november 26.


Bolgár György kérdései a 2010. november 26-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy már 210 forint fölött van a svájci frank, zuhant a budapesti tőzsde, és idei mélypontjukra jutottak a magyar állampapírok. A piac nem vár sokáig az értékítélettel, a kormány nyugdíjpénztári államosítási tervéről?

Ehhez kapcsolódó témánk, hogy a világ egyik legfontosabb hetilapja, az Economist két egymást követő napon is foglalkozott online kiadásában Magyarországgal. Legutóbb azt írták, hogy Orbán és Matolcsy minidiktátorként viselkedik. Jó a sajtónk külföldön?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy mindenki legnagyobb meglepetésére Polt Pétert jelölte legfőbb ügyésznek a köztársasági elnök? Ha nem emlékeznének rá, Poltot korábbi hatéves működése alatt gyakran érte kritika amiatt, hogy fideszes pártmegrendeléseket teljesít. Rossz az, aki rosszra gondol?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy Kövér László szerint a készülő új alkotmányban egyetlen mondatot tartanak meg a jelenlegiből, azt, hogy Magyarország fővárosa Budapest? A jogállami demokráciának lőttek, vagy csak Fidesz-magyarosítják a mostani alkotmányt?

És végül beszéljük meg, hogy a Fidesz egyik európai képviselője, Schöpflin György bírálta a Nyugat közeledését Oroszországhoz. Szerinte a nyugati világ helytelenül jár el, amikor úgy tekint Oroszországra, mintha demokrácia volna, holott irányított, tekintélyelvű rendszer működik ott, és az ellentmondás nagyon alacsony fokát tűrik el, alternatíva pedig nem létezik. Vajon az Oroszországhoz látványosan közeledő Orbán-kormány is így gondolja?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!