rss      tw      fb
Keres

KDNP: "elvonási tünetek" jelentkeztek Gyurcsány Ferencnél

MTI 2010. március 19., péntek 19:46

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint Gyurcsány Ferencnél "elvonási tünetek jelentkeztek, s ezért szervezett magának egy rendezvényt, ahová odacsődített kétezer nyugdíjast, hogy ünnepeltesse velük magát".

Halász Zsuzsa, a párt szóvivője Gyurcsány Ferenc országértékelő beszédére reagálva az MTI-nek pénteken azt mondta, hogy ha a korábbi kormányfő valóban komolyan gondolt volna bármifajta értékelést az elmúlt évekről, akkor szót ejtett volna a nokiás-dobozokról, és beszélt volna arról is, hová tették az ellopott közpénzt.

Ha komolyan gondolta volna, felvilágosítást adott volna arról is, hogy milyen kapcsolatban állt Joav Blummal, akinek odaadta volna a velencei tópartot, felsorolta volna azon barátainak a nevét, akiket a kormányzati negyed beruházásánál helyzetbe hozott, "és így tovább, és így tovább" - fogalmazott a szóvivő.

Gyurcsány Ferenc a Magyar Demokratikus Charta felkérésére tartott értékelő beszédében azt kérte a demokratáktól, a bizonytalanoktól és a csüggedőktől, hogy támogassák a Mesterházy Attila vezette MSZP-t. Úgy vélekedett, hogy a választással a küzdelemnek nem lesz vége.

A volt miniszterelnök leszögezte: jobb lett volna, hogy ha nem így lesz, de minden esélye megvan annak, hogy hárompárti legyen a parlament; ezzel a demokratáknak végül egyetlen képviselője lesz a parlamentben, ez pedig az MSZP.

Az MSZP lehet a nyugatos polgárosodás, a parlamentáris demokrácia, a harmadik Magyar Köztársaság utolsó igazi védője, ez nagy felelősség - húzta alá a politikus.