rss      tw      fb
Keres

Baján tíz évre nyerte el a busztendert az Orangeways Zrt.

MTI 2010. december 2., csütörtök 16:37

Az első év kedvező tapasztalatai alapján Baja város önkormányzata, pályáztatás után, tíz évre szóló közszolgáltatási szerződést írt alá az Orangeways Zrt.-vel a városi tömegközlekedés üzemeltetésére - közölte Derekas László Péter, a bajai városüzemeltetési iroda vezetője csütörtökön az MTI-vel.

Az Orangeways Zrt. 2010. január elseje óta, egy évre kötött szerződés keretében végzi Baján a személyszállítási közszolgáltatást - mondta Derekas László Péter, aki emlékeztetett arra, hogy a város többszöri, eredménytelen pályáztatás után kötött szerződést a céggel.

A következő tíz év személyszállítási közszolgáltatására kiírt pályázatot az Orangeways Zrt. nyerte, így 2001. január elsejétől tíz éven keresztül végzi a szolgáltatást - tette hozzá a Városüzemeltetési Iroda vezetője.

Az Orangeways az első évben új szemléletű szolgáltatásával bizonyította, hogy megfelelő üzletpolitikával és hozzáállással jelentősen javítható a közösségi közlekedés színvonala - jelentette ki a bajai Városüzemeltetési Iroda vezetője.

Derekas László Péter szerint, a pályázat elbírálásánál figyelembe vették azt, hogy a szolgáltatást 9 korszerű, alacsonypadlós busszal ellátó Orangeways 2010 során 35 százalékkal, közel 43 kilométerre bővítette a város nettó vonalhálózatát, amelynek során teljes lakótelepeket és új városrészeket is bevontak a közösségi közlekedésbe.

A jegyértékesítési rendszer megújítása szintén jelentősen hozzájárult a szolgáltatás elérhetőségének megkönnyítéséhez. A lakosság két évvel korábbi árakon veheti igénybe a szolgáltatást, amely az újonnan bevezetett gyűjtőjegyek, illetve a további jelentős kedvezménnyel vásárolható negyedéves bérletek bevezetésével még előnyösebben elérhető. Újdonság, hogy a városban az idei évtől kezdve a kismamák és kisgyermekes anyukák ingyenesen szállhatnak fel a narancsszínű buszokra.

A működését 2007 novemberében megkezdő Orangeways Zrt. elsősorban a nemzetközi autóbuszjáratairól ismert a hazai piacon. Első hazai komfortbusz szolgáltatóként prémium-szolgáltatásokat - utaskísérő, személyes multimédiás lehetőségek, ingyenes meleg ital és napi sajtó - kínál ügyfelei részére, amivel versenyképes alternatívát kínál az Európán belüli távolsági közlekedésben.

A jelenleg 78 buszt üzemeltető társaság ugyanakkor már most aktív szerepet játszik a helyi és belföldi közlekedésben is. Itthon mind Volán-, mind önkormányzati megbízások révén növeli folyamatosan járatai számát. 2010 novemberében megnyerte a BKV midibuszokat alkalmazó járatainak üzemeltetésére kiírt tenderét is. 2009-ben a cég közel 1,2 milliárd forintos árbevételének már több mint harmada belföldi szolgáltatásból származott.