rss      tw      fb
Keres

Álságos tiltás
Bármennyire is rühellem a fajvédőket, be kell látnom, hogy igaza van a TASZ-nak. Egy jogállamban elfogadhatatlan, hogy a kormány ízlésétől függjön egy rendezvény megtartása.


Orbán nem tagadta meg diktatórikus önmagát, amikor utasítást adott a rendezvény betiltására és arra, hogy a résztvevőket ne engedjék be az országba. Nem véletlen, hogy csak így tud reagálni, hiszen önmaga foglya: tizenhat éven keresztül mindent elkövetett annak érdekében, hogy egy ilyen társaság kellemes helynek tartsa Magyarországot.


Vajon miért nem jutott eszükbe, hogy Prágában tartsák a konferenciájukat, ahol 2007-ben a prágai érsek, politikusok, közéleti emberek és a polgárok részvételével elkergették a fasisztákat, akik a Kristályéjszaka évfordulójára szerveztek tüntetést a zsidónegyedbe? Vagy miért nem jutott eszükbe, hogy Berlinben tartsák, ahol ugyancsak kemény ellenállásra számíthattak volna a polgárok részéről?


Pedig Orbánnak is volna lehetősége, hogy jogállami módon oldja meg a problémát. Nem kellene tiltania. Van saját, jól kistafírozott civilszervezete, a CÖF, amely – ha a főnök akarná – százezres tömegével venné el a fajvédők kedvét a budapesti konferenciázástól. Az élen ott menetelhetne Orbán az alvezéreivel. Még talán az általa áhított nemzeti együttműködés is létrejönne, mert egy ilyen tüntetéshez az is csatlakozna, akinek egyébként nem Orbán az istene.


Sajnos, biztosra vehetjük, hogy nem fog élni ezzel az eszközzel, hiszen akkor elvesztene egy csomó szavazatot, amit eddigi politikájával szerzett. Azzal a politikával, ami Budapestre vonzotta a fajvédőket.