rss      tw      fb
Keres

Iszapömlés - OTP: egyéni megoldások a károsultaknak

MTI 2010. december 6., hétfő 19:24

Személyre szabott segítséget nyújt a vörösiszap-katasztrófa által súlyosan érintett, hitellel rendelkező ügyfeleinek az OTP, a legnagyobb hazai bank erre a feladatra felkészített munkacsoportja Devecseren, Kolontáron és Somlóvásárhelyen december 6-ától egyeztet az érintettekkel - tudatta a hitelintézet hétfőn az MTI-vel.

Az OTP társadalomért felelős és elkötelezett vállalatként külön munkacsoportot hozott létre, hogy a vörösiszap-katasztrófa sújtotta településeken élő ügyfeleivel szoros együttműködésben dolgozzon ki megoldást a törlesztési problémákra.

A közlemény alapján - első lépésként - a katasztrófa után a hitelintézet eltekintett attól, hogy az érintett településeken hitellel rendelkező ügyfelei a 2010. novemberi törlesztőrészletet megfizessék. Ezen felül a hátralékos tartozások miatt 2010. október 1-jétől késedelmi kamatot sem számít fel a bank 2011. február 28-ig.

A hitelintézet a katasztrófavédelem és a helyi polgármesteri hivatalok tájékoztatása alapján határozta meg a Devecseren, Kolontáron és Somlóvásárhelyen élő ügyfelek katasztrófával való érintettségének mértékét.

A hitelintézet szakértői munkacsoportja mindenkivel, akit nagymértékben érintett a katasztrófa, és hitellel rendelkezik, 2010. december 6-17. között személyesen tárgyal. A segítségnyújtás lehetőségeiről az érintett ügyfelek az OTP Bank hitel-segélyvonalán, banki munkanapokon 7:30 és 20:00 óra között a helyi tarifával hívható 06-40-366-060-as telefonszámon tájékozódhatnak.

Az OTP Bank mostanáig 100 millió forintot utalt át az vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére, a Magyar Kármentő Alap számlájára.