rss      tw      fb
Keres

Professzorok Batthyány Köre: választási felhívás – és Galamus-információ

OS 2010. március 22., hétfő 10:28


A nyolc évi rossz kormányzás tönkretette az országot. A jövőnk rovására vásárolta meg a nép jóindulatát, elsőkből utolsókká tett bennünket, és közben megtépázta az ország becsületét. Csaknem kiölte a hitet a közös célokban, a közügyek tisztességes intézésének lehetőségében és az igazságosságban. A közjavak rovására tágra nyíltak a kiskapuk és a vesztegetés csatornái. Tombol a kormányzati felelőtlen ostobaság. Ezt a rendszert a média sugallta látszat, a felkorbácsolt gyűlölet és a közéleti kiábrándultság ideig-óráig stabilizálni tudta. Sajnos mindez megteremtette a maga bárdolatlan jobbos ellenpólusát is.

Mára karnyújtásnyi közelségbe kerültünk a változáshoz. A rombolásban élenjárók utolsó mentsvára, ha a csalódottakat sikerül a szavazástól eltántorítaniuk, az ellenzékre szavazókat pedig megosztaniuk.

Ne hagyjuk magunkat! Minden felelősen gondolkodó embernek látnia kell, hogy azt a civilizált társadalmat, magyarságot, európaiságot, amelyet nemzetünk nagyjai mindig is képviseltek, és amelynek tiszteletére a magyar családokban a gyermekeket hagyományosan nevelik, csak a megosztatlan polgári középerő képes megvalósítani.

Ezért fontos, hogy menjünk el szavazni, és mindkét szavazatunkat az egyedül kormányképes mérsékelt polgári erőre adjuk. Teremtsünk ezáltal biztonságos, boldog jövőt magunknak és utódainknak!

2010 tavaszán

A Professzorok Batthyány Köre

Kiadó: Professzorok Batthyány Köre

***

Galamus-információ:

A Professzorok Batthyány Körének célja egyebek mellett az, hogy „a polgári értékrendet magukénak valló, ezen értékrend érvényesítéséért tenni akaró egyetemi tanárok közös munkájának keretet biztosítson, hogy a jelen kihívásaira hosszabb távon is érvényes megoldásokat keresve hozzájáruljon a nemzet szellemi energiáinak mozgósításához, és ezzel előmozdítsa erkölcsi és gazdasági felemelkedését.”

A Professzorok Batthyány Körének elnöksége: Dux László, biokémikus; Hámori József, biológus; Vidóczy Tamás, vegyész; Kopp Mária, orvos; Zlinszky János, jogász; Solymosi László, történész; Mellár Tamás, közgazdász; Mindszenty Andrea, geológus.

A tagok névsora.