rss      tw      fb
Keres

Költségvetés - LMP: a kormány nekimegy a szociális ellátásoknak


MTI 2014. november 21., péntek 11:58

Az LMP szerint a kabinet „nekimegy” a szociális és a munkanélküli ellátások, pedig a szociális háló megerősítésével kellene foglalkoznia.

Erről Szél Bernadett, az LMP képviselője beszélt pénteken sajtótájékoztatón. Emlékeztetett arra, hogy Font Sándor, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a parlament csütörtöki ülésén azt mondta neki, hogy „túldimenzionálja” a szegénység kérdését, és hangsúlyozta: ezt a problémát nem lehet túldimenzionálni, mert az a hét évesnél fiatalabb gyermekek több mint negyven százalékát érinti, és a szegénység összes mutatója „az egekben van”.

Azt mondta, ennek ellenére a Fidesz „hátradől” és az önkormányzatokra bízza, hogy hogyan segélyezik a rászorulókat, lehetetlen helyzetbe hozva ezzel a helyhatóságokat, amelyek nem lesznek képesek fedezni a szükséges ellátásokat.

Kanász-Nagy Máté, az LMP újpesti képviselőjelöltje azt mondta, a vasárnapi időközi országgyűlési választás komoly lehetőséget nyújt a szavazóknak arra, hogy figyelmeztessék a kormányt: forduljon vissza a társadalom végleges kettészakadásához, milliók nyomorba döntéséhez vezető úton.

Az LMP benyújtott költségvetési módosító javaslatait ismertetve azt mondta, meg akarják állítani a szociális ellátórendszer leállítását. Emellett olyan aktív munkaerőpiaci eszközöket javasolnak, amelyek segítik a szegénységből való kitörést és az aktív munkaerőpiacra vezetnek ki.

A Lehet Más a Politika felállítana egy zöldberuházási alapot, amivel több tízezer munkahelyet lehetne létrehozni - közölte Kanász-Nagy Máté, aki kiállt a tudásalapú társadalomnak megágyazó oktatáspolitika szükségessége mellett.