rss      tw      fb
Keres

Önkormányzat 2014 - Közzétette az ÁSZ a sajtótermékek tájékoztatóit megjelentetett politikai hirdetésekről


MTI 2014. november 28., péntek 13:03

Közzétette honlapján az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a sajtótermékek tájékoztatóit az önkormányzati és a nemzetiségi választási kampányban megjelentetett politikai hirdetésekről - közölte az ÁSZ pénteken az MTI-vel.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a törvény értelmében az önkormányzati választást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést csak azok a sajtótermékek tehettek közzé, amelyek előzőleg eljuttatták hirdetési szolgáltatásaik árjegyzékét az ÁSZ-nak. Ezt 366 nyomtatott és 232 elektronikus sajtótermék tette meg.

A nyilvántartásba vett sajtótermékeknek a választást követő 15 napon belül tájékoztatniuk kellett az ÁSZ-t a közzétett politikai hirdetésekről. A tájékoztatásnak tartalmaznia kellett, hogy az adott sajtótermék az egyes jelöltek és jelölőszervezetek politikai hirdetéseit kinek a megrendelésére, milyen ellenérték fejében, mikor és milyen terjedelemben tette közzé.

Öt sajtótermék - a Csáti Újság és a Megálló Napilap, valamint a sajomente.hu, a www.felegyhazitv.hu és a www.iveszprem.hu - nem küldte meg a politikai hirdetésekről szóló tájékoztatóját - közölte az ÁSZ.