rss      tw      fb
Keres

A legméltóbb vazallus




Péntek óta tudjuk, kit indít a Fidesz-KDNP a Navracsics Tibor uniós biztosi megbízatása miatt üressé vált veszprémi 1. választókerületben. Maga a kormányfő jelentette be péntek reggel a Kossuth Rádióban, no nem a nevet, csak azt, hogy a személyi döntést Navracsics Tibor hozta meg, a párt elnöksége pedig egyhangúan elfogadta javaslatát.


Aznap este azt is megtudtuk, hogy Némedi Lajos, a városüzemeltetésért felelős veszprémi alpolgármester a jelölt. Aki megtiszteltetésnek tekinti a bizalom eme megnyilvánulását és hármas jelszava, „tisztesség, becsület, hűség” jegyében fog dolgozni a veszprémiekért. A hagyományos fideszes erkölcsi értékek jegyében ajánlotta Navracsics is a jelöltjét. Amúgy szerinte a kétharmad megszerzése „álpolitikai kérdés”, és Némedi éppúgy a veszprémiek érdekeit tartja szem előtt, ahogy ő is mindig tette.


Tiszta helyzet ez: a hűbérúr legméltóbbnak tartott vazallusának adja át birodalmát, ő pedig a hűség, na meg a becsület és a tisztesség alapján szolgálja továbbra is… de kit is tulajdonképpen?