rss      tw      fb
Keres

Gazprombank részvényeket vásárolt az orosz kormány


MTI 2014. december 31., szerda 12:23

Az orosz kormány 39,95 milliárd rubel (560 millió euró) értékben vásárolt elsőbbségi, szavazati joggal nem rendelkező Gazprombank részvényeket kedden abból a pénzből, amelyet a bank fizetett vissza a Nemzeti Vagyonalapba a korábban általa felvett alárendelt letétek ellenében - jelentette be szerdán a Gazprombank.

„A konverzió megerősíti a bank tőkeszerkezetét, és biztosítja számára a tevékenysége kiterjesztésének finanszírozásához szükséges forrásokat” - fogalmaz a Gazprombank közleménye.

Az orosz állami többségi tulajdonban lévő VTB-Bank, az egyik legnagyobb oroszországi kereskedelmi bank 100 milliárd rubel (1,4 milliárd euró) állami támogatásban részesült a pénzintézet keddi bejelentése szerint.

A VTB-Banknak az új forrásokat elsősorban infrastrukturális beruházások finanszírozására kell fordítania. A bank 2015 végéig újabb 150 milliárd rubeles tőkejuttatásban részesülhet.

Az orosz jegybank pénteken jelentette be, hogy 30 milliárdról 99 milliárd rubelre emeli a Trust Banknak szánt támogatás összegét. A Trust egyike a 15 legnagyobb oroszországi kereskedelmi banknak.