rss      tw      fb
Keres

Helyreállították Esztergom közvilágítását


MTI 2014. december 31., szerda 12:51

Alig másfél hét alatt nagyrészt helyreállították az évek óta foghíjas közvilágítást Esztergomban: több mint ezer hiányzó lámpatestet pótoltak a szakemberek - közölte a város önkormányzata szerdán az MTI-vel.

A szerződésben vállalt január közepi határidő lejártánál jóval korábban, december 30-ára befejeződött az esztergomi közvilágítás pótlása és jelentős részének helyreállítása. A Romanek Etelka (Fidesz-KDNP) polgármester vezette új képviselő-testület nem egész másfél hónap alatt talált megoldást a várost évek óta sújtó probléma megoldására - olvasható a közleményben. Az előző városvezetés ideje alatt a szolgáltatóval elmérgesedett vita eredményeképpen kiszerelték a lámpatesteket, és a város sötétbe borult. A közlemény szerint a hiányzó lámpatestek maradéktalan pótlásáról szóló szerződést végül december 19-én kötötte meg a város. A szerződés értelmében a vállalkozó 2015. január közepéig vállalta, hogy valamennyi lámpatestet pótolja, összesen 14 millió forintért. December 20-án kezdték meg a hiányzó, több mint ezer lámpatest beszerelését, amelyek - a korábbi gyakorlattól eltérően - Esztergom város tulajdonát képezik.

A jelenlegi beruházásnak köszönhetően mindenütt pótolták a hiányzó lámpatesteket, de több olyan szakasz is található Esztergomban, ahol ennek ellenére sem maradéktalan a közvilágítás. A kisebb szakaszhibák javítása szintén folyamatban van, jövőre pedig egy új közbeszerzést ír ki a város a közvilágítás folyamatos karbantartására és biztosítására - áll a közleményben.