rss      tw      fb
Keres

Gulyás Gergely: a benyújtása előtt lesz ötpárti egyeztetés a gyülekezési törvény módosításáról


MTI 2014. december 31., szerda 14:10

A Fidesz-frakció teljesíteni fogja Schiffer András ötpárti egyeztetésre vonatkozó kérését bármilyen, a gyülekezési törvényt érintő módosítás benyújtását megelőzően - közölte Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke az MTI-vel.

A fideszes politikus közleményében arra reagált, hogy Schiffer András, az LMP társelnöke, frakcióvezetője szerdán felszólította a kormányt, hogy ha a gyülekezési törvény módosítását tervezi, erről kezdeményezzen ötpárti egyeztetést, és az állampolgári tiltakozás törvényes kereteit „ne próbálja meg erőből újraalkotni”.

Gulyás Gergely közölte: örül annak, hogy Schiffer András is „valós anomáliának” tartja azokat a problémákat, amelyek miatt a gyülekezési törvény módosításának szükségességét felvetette, és amelyek semmilyen formában nem korlátozzák a gyülekezési jog rendeltetésszerű gyakorlását.

A politikus hangsúlyozta, hogy a Fidesz továbbra is kiáll az alkotmányos alapjogok - így a gyülekezési jog - zavartalan gyakorolhatósága mellett. „Tesszük ezt természetesen akkor is, amikor a kormány elleni tüntetők jogairól van szó” - fogalmazott.