rss      tw      fb
Keres

A Volkswagen termelése növekedésénél nagyobb ütemben bővítette alkalmazottai számát


MTI 2014. december 31., szerda 15:45

Termelésének növekedésénél nagyobb ütemben növelte az idén foglalkoztatottainak számát a Volkswagen konszern, ezért romlott termelékenysége és nőtt a lemaradása a piacvezető Toyota mögött - idézi a dpa hírügynökség Ferdinand Dudenhöffer, a Duisburg-Essen Egyetem professzorának tanulmányát.

A Volkswagen az idén alkalmazottainak a számát négy százalékkal 594 ezerre emelte, miközben forgalma - az első kilenc hónap forgalmi adatai alapján kalkulálva - egy százalékkal emelkedett. A piacvezető Toyota ezzel szemben 336 ezer alkalmazottal, a Volkswagenének kevesebb mint 60 százalékával nagyjából ugyanannyi, mintegy tízmillió autót gyártott az idén.

A Volkswagen 336 ezer eurós idei, egy főre jutó termelési értéke két százalékkal marad el a tavalyitól - mutat rá elemzésében Ferdinand Dudenhöffer.

Horst Neumann, a konszern személyzeti igazgatója szerint „a Volkswagen évek óta Németországban, de más európai országokban is a gazdaság egyik legmegbízhatóbb foglalkoztatási motorjának számít.” Függetlenül attól, hogy a foglalkoztatottak számának és azzal összefüggésben a termelési kapacitásnak a növekedését erősségnek vagy hátránynak tekintik, elemzők többnyire sikeresnek tartják a Volkswagen fejlesztési stratégiáját.