rss      tw      fb
Keres

A Demokratikus Koalíció közleménye - DK: A gyülekezési jog korlátozása csak a gyáva kormányok diktatórikus eszköze


OS 2015. január 1., csütörtök 17:21

Gulyás Gergely szerint a gyülekezési törvény szigorítására van szükség. Az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke úgy véli, a Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak. A Fidesz bizonyára megfeledkezett arról, miként asszisztált tevékenyen a 2006-ban kezdődött utcai tiltakozásokhoz, mely magában foglalta a hónapokon át tartó Kossuth téri sátrazást is.

Gulyás szavai követik az Orbán-rezsim döntéseinek putyini sormintáját: a hatalmával mélységesen visszaélő antidemokratikus maffiakormány a gyülekezési joggal való visszaélésként tekint arra, ha tízezrek elemelik fel szavukat gyalázatos működése ellen. Az orbáni hatalom sokadjára választja az embereket védő törvénykezés helyett az emberektől védő törvénykezési gyakorlatot, bebizonyítva, hogy semmitől sem retteg jobban saját népénél. A hatalmához görcsösen ragaszkodó rezsim továbbra sem riad vissza a diktatórikus módszerektől azért, hogy megvédje hatalmát azoktól, akiktől megkapta.

A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja a gyülekezési jog további korlátozását. A DK felszólítja az Orbán-rezsimet: ne akarja piszkos módszerekkel elhallgattatni saját állampolgárait, ne korlátozza tovább az emberek szabadságát! A DK szerint Gulyás szavai azt mutatják, hogy 2015 kormányzati szempontból a gyávaság éve lesz.

Gréczy Zsolt

szóvivő

Demokratikus Koalíció

Kiadó: Demokratikus Koalíció