rss      tw      fb
Keres

Steven Gerrard az idény végén távozik az FC Liverpooltól sajtóértesülések szerint


MTI 2015. január 2., péntek 1:46

Nem hosszabbítja meg szerződését, és az idény végén távozik az FC Liverpooltól Steven Gerrard, aki brit sajtóértesülések szerint már pénteken bejelenti, hogy távozik az angol labdarúgó bajnokság élvonalában szereplő klubtól.

Az egyesület nem cáfolta a 34 éves középpályás jövőjével kapcsolatban csütörtök éjjel megjelent híreket.

Egyes sajtóorgánumok - köztük a BBC és a Sky Sports - azt is tudni vélik, hogy Gerrard az Egyesült Államokban, az ottani bajnokságban folytatja pályafutását. A Sky arról számolt be, hogy a játékos tárgyalásokat folytat a Los Angeles Galaxy, a New York Red Bulls és a New York City FC csapatával.

A középpályás az elmúlt 16 idényben eddig 695 mérkőzést játszott és 180 gólt szerzett a Vörösöknél, ahol 2003 óta ő a csapatkapitány. Nyert Bajnokok Ligáját, UEFA-kupát, FA-kupát és Ligakupát, bajnoki címet azonban nem. December elején Brendan Rodgers vezetőedző még azt mondta, új szerződést kínálnak a csapatkapitánynak. Hozzáfűzte viszont, hogy mivel a futballista már 34 éves, valószínűleg nem fog olyan sok lehetőséget kapni a jövőben, mint eddig.

Gerrard a válogatottságot ugyan a 2014-es brazíliai világbajnokság után lemondta, októberben jelezte, hogy még nem áll szándékában visszavonulni.