rss      tw      fb
Keres

Primera División - A Barcelona elküldte sportigazgatóját


MTI 2015. január 5., hétfő 17:46

Az FC Barcelona megvált sportigazgatójától, Andoni Zubizarretától - közölte hétfőn a spanyol futballklub vezetése.

Menesztését szűk egy nappal azután jelentették be, hogy a gárda - amely győzelem esetén az élre ugorhatott volna, a Real Madridot megelőzve - igen gyenge játékot nyújtva bajnoki meccsen 1-0-ra kikapott a Real Sociedad vendégeként.

A közleményben Josep María Bartomeu elnök a klub nevében megköszönte Zubizarreta elmúlt négy évi munkáját, méltatva a sportigazgató „hozzájárulását, odaadását és professzionalizmusát”.

Zubizarreta - aki játékosként 126 alkalommal védte a spanyol válogatott kapuját, és 1986-1994 között a Barca hálóőre volt - 2010-ben lett a Barca sportigazgatója és a futballisták szerződtetésének első számú felelőse. Elküldésének fő oka alighanem a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) minapi döntése, amellyel elutasította a katalán klub fellebbezését, és amelynek következtében így érvényben maradt a nemzetközi szövetség, a FIFA 2016-ig szóló verdiktje a Barcelonának az átigazolásokból való kizárásáról. Zubizarreta bejelentette, hogy a helyzet ilyetén alakulásáért vállalja a felelősséget.

A spanyol média úgy tudja, hogy Zubizarreta utóda Carles Puyol, a Barcelona emblematikus védője lehet, aki tavaly hagyott fel az aktív játékkal.