rss      tw      fb
Keres

Gerrard a Los Angeles Galaxynél folytatja a következő idénytől


MTI 2015. január 7., szerda 14:39

Steven Gerrard szerdán bejelentette, hogy a következő idénytől az Egyesült Államok profi labdarúgó-bajnokságában (MLS) címvédő Los Angeles Galaxynél folytatja pályafutását.

A 34 éves középpályás pénteken közölte, hogy a szezon végén elhagyja az FC Liverpoolt, egy nappal később pedig azt is elárulta a klub televíziós csatornájának, hogy a tengerentúlra igazol.

„Szeretnék még érmeket nyerni, és egy erős csapatban befejezni a pályafutásomat. A Galaxy pedig egy sikeres klub, amely további sikereket érhet el” - nyilatkozta a Los Angeles Times című napilapnak a játékos, aki 18 hónapos szerződést kap Kaliforniában.

Gerrard nyolcesztendősen került a Vörösökhöz, felnőttként 695-ször húzta magára a Liverpool mezét és 180 gólt szerzett. Pályafutása legnagyobb sikereként 2005-ben Bajnokok Ligája-diadalra vezette az együttest. Emellett nyert UEFA Kupát, FA Kupát és Ligakupát a gárdával, bajnoki címet azonban nem.

Gerrard a válogatottságot a tavalyi, brazíliai világbajnokság után lemondta, de októberben jelezte, hogy még nem áll szándékában visszavonulni.