rss      tw      fb
Keres

Elhunyt Lasztovicza Jenő - Részvétüket nyilvánították a pártok


MTI 2015. január 8., csütörtök 12:16

Több magyarországi párt is részvétét fejezte ki Lasztovicza Jenő, a Fidesz országgyűlési képviselőjének halála miatt.

Lasztovicza Jenő csütörtökön hosszú betegséget követően hunyt el - közölte a Fidesz frakció az MTI-vel. Az 1961-ben született Veszprém megyei politikus - korábbi megyei közgyűlési elnök - 1998-ban mérette meg magát először képviselőjelöltként. „Azóta minden választást megnyert - szerették és tisztelték őt” - írták a kommünikében, hozzátéve: „politikustársunkban tiszteletreméltó, becsületes, a hazájáért híven dolgozó társunkat veszítettük el. Szeretteinek gyászában a párt és a frakció osztozik”.

A tavalyi parlamenti választáson Veszprém megye 3-as számú választókerületében (Tapolca) mandátumot nyert Lasztovicza Jenőt a Fidesz és az Országgyűlés saját halottjának tekinti.

A KDNP mély fájdalommal értesült a képviselő haláláról. Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták, Lasztovicza Jenő súlyos betegségét türelemmel viselte, képviselői kötelességeit az utolsó időszakban is erejét megfeszítve teljesítette. Választókerületében éppúgy, mint a kormánypárti frakciószövetség keretén belül, a nemzeti ügyek és a magyar emberek érdekében dolgozott. A KDNP együttérzését fejezte ki a gyászoló családnak.

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője közölte: mély megrendüléssel értesültek Lasztovicza Jenő haláláról. Mint írta, „a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőcsoportjának valamennyi tagja nevében részvétünket fejezzük ki volt képviselőtársunk családjának”.

A Jobbik mély együttérzéssel osztozik Lasztovicza Jenő családjának, hozzátartozóinak fájdalmában. „Őszinte részvétünket fejezzük ki a képviselő frakciótársai, barátai és tisztelői felé. Nyugodjék békében!” - közölte a Jobbik az MTI-vel.

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke tudatta, pártja minden tagja nevében részvétét küldi Lasztovicza Jenő családjának. „Osztozunk a volt képviselő hozzátartozóinak és szeretteinek gyászában” - írta.

Szigetvári Viktor, az Együtt ügyvezető társelnöke sajtótájékoztatón nyilvánította ki pártja részvétét a Fidesznek és a párt országgyűlési képviselőcsoportjának Lasztovicza Jenő halála miatt. Kérte, hogy részvétnyilvánításukat a képviselő családjának is tolmácsolják.

A Párbeszéd Magyarországért szintén részvétét nyilvánította. „Osztozunk családja, barátai gyászában. Nyugodjék békében!” - írták a Lasztovicza Jenő halálával kapcsolatban kiadott közleményükben.