rss      tw      fb
Keres

FIFA - A Barca-elnök nem megy el a gálára, levél a FIFA-nak


MTI 2015. január 8., csütörtök 10:35

Nem vesz részt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfői gálaestjén Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke, s a katalán klub felfüggesztheti kapcsolatát a FIFA-val.

A zürichi ünnepségen jelentik be, hogy ki volt az elmúlt év legjobbja, s a három versenyben maradt futballista között - a portugál Cristiano Ronaldo és német Manuel Neuer mellett - ott van a Barca argentin sztárjátékosa, a négyszeres aranylabdás Lionel Messi is.

„Nem én leszek az, egy másik elöljáró” - reagált arra Bartomeu, hogy ki képviseli a klubot a gálán. Ugyanakkor jelezte, hogy hamarosan „kemény hangvételű” levelet fog küldeni Joseph Blatternek, a FIFA elnökének, s a katalán klub azt tervezi, hogy felfüggeszti kapcsolatát a világszövetséggel.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) december 30-án elutasította az FC Barcelona fellebbezését, így a klub 2016 januárjáig nem igazolhat új játékosokat. A FIFA még áprilisban büntette meg a barcelonai egyesületet, mert egy tavalyelőtt lefolytatott vizsgálat során kiderült: a 2009 és 2013 közötti időszakban több 18 év alatti játékos leigazolásakor is vétett az előírások ellen.

A büntetés véglegesítése után az FC Barcelona hétfőn megvált sportigazgatójától, Andoni Zubizarretától, majd a 15 idény után tavaly visszavonult Carles Puyol, a csapat emblematikus védője is jelezte, hogy távozik a klub kötelékeiből.

Josep Maria Bartomeu szerdán bejelentette: előre hozott elnökválasztást hívott össze a mostani szezon végére.