rss      tw      fb
Keres

Ázsia Kupa - A címvédő Japán az elsőszámú esélyes


MTI 2015. január 8., csütörtök 12:49

A címvédő Japán számít elsőszámú esélyesnek a pénteken rajtoló labdarúgó Ázsia Kupán.

Honda Kejszuke, a csapat AC Milanban futballozó sztárja ugyanakkor kijelentette, nagyon nehéz mérkőzésekre számít a tornán, amelyen szerinte kifejezetten jó és felkészült csapatok vesznek részt, így nem érzi favoritnak saját válogatottját.

A négy elsőséggel rekorder szigetországiak új szövetségi kapitánnyal vágnak neki a kontinensviadalnak. A nyári vb-n - a többi ázsiai válogatotthoz hasonlóan - már a csoportkörben búcsúztak, így Japán irányítását a mexikói Javier Aguirre vette át Alberto Zaccheronitól.

A lehetséges kihívók közé a világranglistán - Japánt három pozícióval megelőzve - legjobb (51.) ázsiai csapatként álló és a vb-n jó benyomást keltett Iránt, továbbá a másik két vb-résztvevőt, a Koreai Köztársaságot és a házigazda Ausztráliát sorolják a szakemberek.

Az Ázsia Kupára először kerül sor Ausztráliában, amelyet 2006-ban vett fel soraiba a kontinentális szövetség. A hazaiak a nyitómeccsen Kuvait ellen lépnek pályára. A torna 16 csapatát négy négycsapatos csoportba sorolták, amelyekből az első kettő jut tovább. A legjobb nyolc egyenes kieséses szakaszban folytatja a küzdelmet, a döntőt január 31-én Sydneyben rendezik.